Fantastiline härra Reinuvader
Moderator: Meeskond
Fantastic Mr. Fox
"Fantastiline härra Reinuvader" on alati huvitava ja omanäolise lavastaja Wes Andersoni ("Rushmore", "Tenenbaumid", "Darjeeling Limited") esimene animeeritud linateos, mis põhineb menukirjanik Roald Dahli ("Charlie ja �kolaadivabrik", "Matilda") samanimelisel raamatul. Filmi tegelastele annavad oma hääled George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Michael Gambon, Willem Dafoe, Owen Wilson, Jarvis Cocker ja paljud teised.
Härra ja proua Reinuvader (George Clooney ja Meryl Streep) elavad idüllilist elu oma poja Ashiga (Jason Schwartzman), kuid igapäevane rutiin hakkab peatselt Hr. Reinuvaderi metsloomale omaseid instinkte räsima. Nõnda küpsebki endise vilunud kanavarga peas kaval plaan, kuidas viia läbi kolm ülikeerukat kanavargust. Oma hullumeelseid ja samas ka geniaalseid plaane ellu viies seab Reinuvader aga ohtu mitte üksnes oma armastatud perekonna, vaid ka ülejäänud metsaasukad. Olles peletatud oma koduseinte vahelt maa-alustesse käikudesse varjule, tuleb loomadel välja mõelda nutikas plaan, kuidas hakata vastu kolmele õelale farmerile - Boggisele, Bunce'ile ja Beanile - kes on aga nõuks võtnud hr. Reinuvaderi iga hinna eest maa alt välja suitsetada ja temaga arveid õiendada. Samas peaksid nad aga teadma, et mitte asjata ei ole Reinuvader kõige kavalam ja riukalikum metsaasukate seas...
http://www.forumcinemas.ee
Täielikku tutvustust loe siit.
Fantastic Mr. Fox
"Fantastiline härra Reinuvader" on alati huvitava ja omanäolise lavastaja Wes Andersoni ("Rushmore", "Tenenbaumid", "Darjeeling Limited") esimene animeeritud linateos, mis põhineb menukirjanik Roald Dahli ("Charlie ja �kolaadivabrik", "Matilda") samanimelisel raamatul. Filmi tegelastele annavad oma hääled George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman, Bill Murray, Michael Gambon, Willem Dafoe, Owen Wilson, Jarvis Cocker ja paljud teised.
Härra ja proua Reinuvader (George Clooney ja Meryl Streep) elavad idüllilist elu oma poja Ashiga (Jason Schwartzman), kuid igapäevane rutiin hakkab peatselt Hr. Reinuvaderi metsloomale omaseid instinkte räsima. Nõnda küpsebki endise vilunud kanavarga peas kaval plaan, kuidas viia läbi kolm ülikeerukat kanavargust. Oma hullumeelseid ja samas ka geniaalseid plaane ellu viies seab Reinuvader aga ohtu mitte üksnes oma armastatud perekonna, vaid ka ülejäänud metsaasukad. Olles peletatud oma koduseinte vahelt maa-alustesse käikudesse varjule, tuleb loomadel välja mõelda nutikas plaan, kuidas hakata vastu kolmele õelale farmerile - Boggisele, Bunce'ile ja Beanile - kes on aga nõuks võtnud hr. Reinuvaderi iga hinna eest maa alt välja suitsetada ja temaga arveid õiendada. Samas peaksid nad aga teadma, et mitte asjata ei ole Reinuvader kõige kavalam ja riukalikum metsaasukate seas...
http://www.forumcinemas.ee
Täielikku tutvustust loe siit.
Sai siis täna käidud esilinastusel. No ei ole minu maitse. Tehke, mis tahate. Mulle lihtsalt ei lähe peale Wes Andersoni stiil. Näiteks "The Darjeeling Limited" oli ka jama minu arust. Sain küll naljadele pihta, aga vot ei ajanud eriti naerma. Tegelt omas žanris on tegu heal tasemel teosega. Mina olen lihtsalt rumal, et ei mõistnud seda headust.
3,5/10
3,5/10
- LiveForThis
- Ristiisa

Päris karm, Raul, aga mõnikord ongi nii, et lihtsalt ei meeldi.
Aga minu arvates on Fox selle aasta parim animatsioon ehk teisisõnu Oscar oleks võinud Andersonile minna.
Kiiksuga ja humoorikad tegelased, ülidetailne teostus, mitmekülgne ja vägagi muhe stsenaarium.
Teostuse detailsus võttis alatihti hingetuks. Ülihea, vaataks kasvõi kohe uuesti.
10/10
Aga minu arvates on Fox selle aasta parim animatsioon ehk teisisõnu Oscar oleks võinud Andersonile minna.
Kiiksuga ja humoorikad tegelased, ülidetailne teostus, mitmekülgne ja vägagi muhe stsenaarium.
Teostuse detailsus võttis alatihti hingetuks. Ülihea, vaataks kasvõi kohe uuesti.
10/10
- Ralf
- love <3
Üks eelmise aasta lemmikuid. Meeldis, et film polnud niivõrd lastele orienteeritud (nagu trailerist järeldada võis), vaid selles oli ka üksjagu huumorit täiskasvanutele. Ash on üks eelmise aasta filmide imelikumaid tegelasi. Naersin "Fantastic Mr. Fox"-i vaadates nii kõvasti, et pisarad voolasid - ja seda juhtub harva.
Spoiler :
icheckmovies / imdb / last.fm / rateyourmusic / quora
- Spellbound
- Ristiisa

Meeldis ka väga, üks suur lust ja lillepidu riideid kandvate loomade seltsis, kes dialoogide vahendusel viitasid tihtipeale reaalsele maailmale nagu seda teeb ka see lause - But in the end, he's just another dead rat in a garbage pail behind a Chinese restaurant.
Dialoogid, tekst on stop motioni kõrval filmi parim osa:
Ash: You're supposed to be *my* lab partner.
Agnes: I am!
Ash: No you're not. You're disloyal.
Dialoogid, tekst on stop motioni kõrval filmi parim osa:
Ash: You're supposed to be *my* lab partner.
Agnes: I am!
Ash: No you're not. You're disloyal.
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
LEVEL 1
Spellbound wrote:Dialoogid, tekst on stop motioni kõrval filmi parim osa
Ma ütleks, et dialoog kaalub selle visuaalse poole üle isegi. Kõik voolab hästi ja tundub nii loomulik.
LEVEL1 || super_efektiivne ||
- DaydreamDiamond
- Ristiisa

Re: Fantastiline härra Reinuvader
Muidu polnud omapärasel stiilil midagi otseselt viga, aga lihtsalt ei suutnud seda omaks võtta. Näis liigselt imelik, olenemata paarist lahedast stseenist. Veel häiris, kuidas loomad riietusid, käitusid ja elasid nagu inimesed. Huvitavad tegelased, kuid nad oleks võinud inimestest rohkem erineda. 6/10
Re: Fantastiline härra Reinuvader
Täpselt nagu ma kartsin, nagu vaataks mingit vene aegset õpetlikku nukufilmi, kus üritatakse lastele mingit suurt elutõde edasi anda, et elage ikka harmoonias ja jääge iseendaks...
4/10
4/10
So, where's the Cannes Film Festival being held this year?