Väike oluline küsimus
Moderator: Meeskond
Väike oluline küsimus
Tervist. Mul on vaja teha amatöörfilm (gümnaasiumi kunstikursuse lõpetamiseks) ja ma pole varem filmitegemisega kokku puutunud. Seega, oleks mul üks väga lollivõitu küsimus. Kui mul on videoklipp ja ma ei taha sinna mingit lõiku või osa, siis kuidas ma saan selle ära lõigata? Kasutan Windows Movie Makerit ja hiljuti sain endale ka Sony Vegas 7.0-i (mida ma alles õpin tundma). Kuid Movie Makeril pole ma sellist funktsiooni leidnud (võib-olla pole ma lihtsalt nii põhjalikult otsinud). Äkki oskab keegi aidata ja seletada võimalikult arusaadavalt-ükskõik kumma programmi puhul
Aitäh igasuguse abi eest!
löö ja ma löön vastu
movie makeril vajutad seda nuppu lihtsalt
(vaata pilt)
http://content.imagesocket.com/images/tiitlita034.JPG
Aga vegasel pead tõstma selle klipi sinna ja lõikama mittevajaliku osa ära ja tõstma uuesti selle klipi mida sa tahad ja panema kokku:D (ok see oli natuke segane a loodan et aru saad midagi)
http://content.imagesocket.com/images/tiitlita034.JPG
Aga vegasel pead tõstma selle klipi sinna ja lõikama mittevajaliku osa ära ja tõstma uuesti selle klipi mida sa tahad ja panema kokku:D (ok see oli natuke segane a loodan et aru saad midagi)
-
matjusm
- Batman alustab

kigents wrote:Aga vegasel pead tõstma selle klipi sinna ja lõikama mittevajaliku osa ära ja tõstma uuesti selle klipi mida sa tahad ja panema kokku:D (ok see oli natuke segane a loodan et aru saad midagi)
Kasutan ise ka Vegast aga kohe mitte ei saa aru, mida sa proovid öelda. Räägid ehk 'trimmer'ist? Igal juhul, lihtsaim viis on see, et viid oma hiire selle klippi lõppu, mida tahad lühendada, klikid ning 'tõmbad' seda sinna maani, kuhu tahad. Pole mitte mingit tõstmist vaja teha.
Aga muidu, unusta Movie Maker üldse ära. Kui sind asi huvitab, pole mõtet sellise amatöörsoftware'iga jamada ning kasuta vaid Vegast. Mulle meeldib see programm väga ning võrreldes Avid Xpress Pro'ga näiteks (ainus programm mida peale Movie Makeri ja Vegase olen proovinud), on ta oluliselt kasutajasõbralikum.
matjusm wrote:Igal juhul, lihtsaim viis on see, et viid oma hiire selle klippi lõppu, mida tahad lühendada, klikid ning 'tõmbad' seda sinna maani, kuhu tahad. Pole mitte mingit tõstmist vaja teha.
Ma mõtlesin seda kui on vaja kuskilt keskelt vaja tükk ära lõigata siis teed niimoodi ja paed teisepoole mida sul ei ole sinna teise otsa:P
:)
Asi selles, et ma pean materjali hakkama koguma. Mul soovitati alustada varakult, sest kooli ajal on miljon asja korraga teha ja siis veel filmi tegemine, mis on kindlasti väga põnev. Tore, et huvi tunnete ;)
löö ja ma löön vastu