Kui sõnad Eisenheimi (Edward Norton) hämmastavatest ning seletamatutest lavaillusioonidest jõuavad mõjuvõimsa ja pragmaatilise kroonprints Leopoldi (Rufus Sewell) kõrvu, otsustab valitseja minna selle illusionisti etteastet vaatama, et tema trikid paljastada. Kui aga printsi tulevane väljavalitu, Sophie von Teschen (Jessica Biel), läheb mustkunstnikku lavale abistama, tunnevad kunagised lapsepõlve kallimad Eisenheim ja Sophie teineteist ära ja puhkeb taas armuafäär. Asjast haisu ninna saades saadab prints Eisenheimi paljastama peainspektor Uhli (Paul Giamatti). Samal ajal valmistub mustkunstnik aga suurimaks illusiooniks eales.
yllataval kombel l2ks see film mulle v2ga h2sti peale. Mustkunstniku trikid olid lahedad ja m6tlema panevad. Filmi l6pp oli minu jaoks ettearvamatu ;) igast2hes tubli film 7/10
Üsna korralik põnevik. Mitte just eriti geniaalse sisuga, kuid siiski päris kaasahaarav romantiline draama põnevikusugemetega või põnevusdraama romantikasugemetega - kuidas kellegile. Käib kah (see on mul parasiitväljendiks muutunud). Ning 5/10 on täpselt selline käib-kah-hinnang.