Firefly

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee seriaalide kommenteerimiseks.

Moderator: Meeskond

Post Reply
H20H
Eliit

Firefly

Post by H20H »

Firefly
Firefly (2002 – 2003)

Aastaks 2517 on inimkond koloniseerinud ja elamiskõlblikuks muutnud palju uusi Maasid; mõned rikkad ja varustatud tehnoloogia viimase sõnaga, teised jälle vaesed ja täis kuritegevust. Keskplaneedid on ühendatud ühtse liidu alla, mida tuntakse nime alla Allianss, mis omakorda on otsustanud liita kõik planeedid ühe valitsuse alla. Selles otsuses ei valitsenud aga üksmeel ja järgnenud Ühinemissõjas suutis Allianss lüüa Pruunkuubede vägesid, ajades nad universumi äärealadele.

Sõja kaotajapoolel võitles ka kapten Malcolm Reynolds (Nathan Fillion), kelle ainus viis rahuldada oma vabadusiha ja pääseda võimuesindajate silma alt, on osta omale laev, panna kokku meeskond ja otsida teenimiseks tööotsi. Kosmoselaev - Firefly-klassi alus nimega Serenity - on kaptenile meelrahu ja vabaduse sümbol. Laev aitab leida tööd, püss teda meeskonna käes hoida ja huumor meeskonna vaimu parandada.

See ulme-vestern kogus endale nii suure fännihulga, et peale seda, kui telekanal FOX otsustas selle kavast maha võtta, ei andnud fännid alla ja nende rõõmuks valmis ka 2005. aastal sellel sarjal põhinev täispikk mängufilm "Serenity".

Loe täielikku tutvustust siit
gertm
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

Post by gertm »

Täiega lahe seriaal. Mina olen selle seriaali suur fänn, ainult kahju, et neid seriaale tehti nii vähe. Inimesi oli küll, kes seda vaataks, kuid Fox ei tahtnud seda lihtsalt enam näidata. Selle seriaali film oli suuremalt jaolt rahastatud fännide pool. Seriaal kindlasti näitab soojust ja hoolivust lähedaste vastu, mis tegi Firefly'st hea seriaali. Muidugi maitse küsimus. Annan 10/10.
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

Post by LiveForThis »

Jep, mullgi totaalne lemmiksari.
Olen läbi vaadanud vist 4 korda.
Nüüd ostsin DVD-le ka 8)
Kirjutasin siin ka veidikene: http://liveforthis90.blogspot.com/2008/08/firefly.html
kigents
Bond, James Bond
Bond, James Bond

Post by kigents »

Räigelt hea sari, vaataks seda nagu koguaeg, kui oleks võimalik. Ikkagi krdi fox.
d4ncestyle
Raevunud härg
Raevunud härg

Post by d4ncestyle »

ka mulle kui ulmefännile meeldis see sari ja just nimelt seal oli ka palju soojust nagu eelpool mainitud. see tegi firefly'st hea sarja (Y)
Andke minna, ma tulen!
Pixie
gatehead
gatehead

Re: Firefly

Post by Pixie »

Lõpuks ometi on Firefly vaadatud. Alustasin vist suve alguses… Kuigi seriaal meeldis väga, oli sel puudu miski, mis oleks pannud mind tahtma pidevalt edasi vaadata. Ma isegi pole kindel, mis see miski oli. Sündmustik ja tegelased olid mitmekülgsed, hästi kirjutatud ja üllatusi täis.

Väga osavalt segati kokku vestern ja ulme, tulevik ja minevik, erinevad kultuurid ja keeled. Mainitud elemendid tundusid koos väga loomulikud ning usutavad. Meeldis, et teise keelena võeti kasutusele just hiina keel, suurepärane viis ebatsensuursete väljendite ütlemiseks, kuigi cast oli nendega päris hädas. :)) Otsisin netist ka mõned tähendused:

Spoiler :
Engage in a feces hurling contest with a monkey.
Frog-riding bastard.
Son of a drooling whore and a monkey.
Piss-soaked pikers.
Stinking horse piss.
Everything in space is stuffed up my ass.
Fuck everyone in the universe to death.

Originaalne oli see, et kosmoses ei kasutatud heliefekte. Rohkem filme/seriaale võiks nii reaalselt seda kujutada. Mulle igatahes sobis. Lemmikud tegelased olid Kaylee ja Jayne. Kahju, et piirduti ühe hooajaga, sest oleks soovinud teada, mis värk täpsemalt River’iga on ning kas Mal/Inara suhe jõuab kuskile. Ehk saan vastuseid filmis. :)
Last edited by Pixie on 17. September 2011, 10:12, edited 1 time in total.
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa

Post by CM-Girl »

Vaatasin mingi aeg esimese osa ära. Hetkel jääb see sari ooterežiimile. Kuna ainult 1 hooaeg siis proovin millalgi(kunagi) lõpuni vaadata.
Esimese osa algus oli veits igav aga siis läks juba huvitavamaks. Päris palju tuttavaid nägusid selles sarjas (esimeses osas).
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

Post by Soprano »

Comic-Con 10th Anniversary Panel

Silmad läksid niiskeks vahepeal nii mul kui ka Nathan'l ja Joss'l. :'(
Pixie
gatehead
gatehead

Post by Pixie »

Soprano wrote:Comic-Con 10th Anniversary Panel

Silmad läksid niiskeks vahepeal nii mul kui ka Nathan'l ja Joss'l. :'(

:( Ma pole küll teab mis Firefly fänn (kui film välja arvata), aga hea näha, et lühikesest elueast hoolimata hinnatakse sarja nii kõrgelt.
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

Post by Forzelius »

Tõesti südantsoojendav.
ImageImageImage
Post Reply