Aasta lavastajatöö 2009
Aasta lavastajatöö 2009
2009. aasta lavastajatöö nominendid on:
- Veiko Õunpuu (Püha Tõnu kiusamine)
- Duncan Jones (Moon)
- Neill Blomkamp (District 9)
- Quentin Tarantino (Inglourious Basterds)
- James Cameron (Avatar)
- Veiko Õunpuu (Püha Tõnu kiusamine)
- Duncan Jones (Moon)
- Neill Blomkamp (District 9)
- Quentin Tarantino (Inglourious Basterds)
- James Cameron (Avatar)
- LiveForThis
- Ristiisa

- Ralf
- love <3
Andsin ka hääle Blomkampile. Ja just sel põhjusel, et ma vaatasin "District 9" DVD kommentaariga läbi ja olin väga üllatunud, kui intelligentne ja erudeeritud ta on - mees teab, mida teeb ja on kahe jalaga maa peal. Pluss oli ta lavastajadebüüt ju enam kui meeldejääv. "Mooni" ma juba niigi nuumasin teistes kategooriates.
icheckmovies / imdb / last.fm / rateyourmusic / quora
Selles kategoorias esitasin Kathryn Bigelow (The Hurt Locker) ja Spike Jonze (Where the Wild Things Are), sest neid mujal ei valinud v.a. WtWTA soundtrack.
Hääle saab Neill Blomkamp. Veiko Õunpuu ja Duncan Jones on tihedalt kannul.
Hääle saab Neill Blomkamp. Veiko Õunpuu ja Duncan Jones on tihedalt kannul.
Last edited by Soprano on 31. December 2009, 17:30, edited 1 time in total.
- Spellbound
- Ristiisa

Neill Blomkamp, sest ta suutis poolenisti pakkuda midagi täiesti uut. Raske valida, aga Blomkamp jääb peale innovaatilisuse poolest.
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
LEVEL 1
Duncan Jones (Moon)
Päevik | 2021

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kõige keerulisem valik. Jones ja Blomkamp tegid mikroeelarvetega tõsiselt märkimisväärset tööd ja suhtkoht viisakaimad sissekanded ulmefilmi žanris pärinevad se'l aastal just nendelt; Õunpuu tõestas veelkord, et "eesti film" ei pea olema solvang; Cameron avardas taaskord kino piire ning lõi miskit ennenägematut; QT tuletas - nagu eelnevaltki mainitud - kõige enam meelde, et miks ma kino niivõrd armastan ja miks teatud filme lihtsalt peab suures saalis kogema.
- uLtImAtEcRiTiC
- Filmiveeb.ee meeskond