Jõululugu
Moderator: Meeskond
Jõululugu
Jõululugu
A Christmas Carol (2009)
"Jõululugu" on tõeline fantaasia tulevärk, mille nõiub ekraanile Oscari-võitjast lavastaja, oma julgete uuenduste poolest tuntud Robert Zemeckis. Film toob vaatajani Charles Dickensi klassikalise loo, kasutades selleks tehnika viimast sõna 3D-tehnoloogia vallas. Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) alustab jõuluaega nii nagu igal aastal, suhtudes pühadesse hapu halvustamisega, mille osaks saavad ka tema ustav abiline (Gary Oldman) ja hooletu sugulane (Colin Firth). Aga kui möödunud, praeguste ja tulevaste jõulude vaimud sunnivad vana Scrooge'i tõele näkku vaatama, peab ta praotama oma kivistunud südant, et teha heaks aastatepikkused õelused enne, kui on liiga hilja.
http://www.forumcinemas.ee
Loe täielikku tutvustust siit
A Christmas Carol (2009)
"Jõululugu" on tõeline fantaasia tulevärk, mille nõiub ekraanile Oscari-võitjast lavastaja, oma julgete uuenduste poolest tuntud Robert Zemeckis. Film toob vaatajani Charles Dickensi klassikalise loo, kasutades selleks tehnika viimast sõna 3D-tehnoloogia vallas. Ebenezer Scrooge (Jim Carrey) alustab jõuluaega nii nagu igal aastal, suhtudes pühadesse hapu halvustamisega, mille osaks saavad ka tema ustav abiline (Gary Oldman) ja hooletu sugulane (Colin Firth). Aga kui möödunud, praeguste ja tulevaste jõulude vaimud sunnivad vana Scrooge'i tõele näkku vaatama, peab ta praotama oma kivistunud südant, et teha heaks aastatepikkused õelused enne, kui on liiga hilja.
http://www.forumcinemas.ee
Loe täielikku tutvustust siit
- LiveForThis
- Ristiisa

Jah, parim uudis üle pika aja. Saab otsejoones inglise keeles näha, mida ma ka kavatsen teha.
Zemeckise Polaarekspress jäi küll vahele, kuid seekord võib kasvõi loo enda pärast julgelt vaatama minna. Tundub üsna lennukas tükk olevat. Pluss 3D ka veel.
Beowulf mulle ei meeldinud. Totaalselt võõrastav ja ebamugav, kuid animatsiooni pärast täiesti vaadatav, aga iseasi kas ka nauditav. Minu jaoks vähemalt mitte.
Christmas Carol oma fantaasiarikkusega on kindlasti parem ja nauditavam.
Zemeckise Polaarekspress jäi küll vahele, kuid seekord võib kasvõi loo enda pärast julgelt vaatama minna. Tundub üsna lennukas tükk olevat. Pluss 3D ka veel.
Beowulf mulle ei meeldinud. Totaalselt võõrastav ja ebamugav, kuid animatsiooni pärast täiesti vaadatav, aga iseasi kas ka nauditav. Minu jaoks vähemalt mitte.
Christmas Carol oma fantaasiarikkusega on kindlasti parem ja nauditavam.
8/10 Film mida tasuks just vahetult enne jõule kinno vaatama minna. Film on iseenesest väga südamlik ja õpetav nagu see story peabki olema. Kuigi story oli ette teada, oli siiski elamus algusest lõpuni.
Miskipärast tahetakse seda filmi meeletult lahterdada lastefilmiks, mina alla 10a seda siiski ei soovitaks, võivad ära ehmuda, samas on Cinamon heli suht rahulikuks keeranud, nii et mitte ei midagi hullu siiski ka nac noortematele. Peaasi, et nadtontlikult vana Jimi kartma ei hakkaks
.
Efektirikas nagu 3Dle kohane, sobiv soojendus Avatarile ja järg Lihapallidele. Selles mõttes just, et 3Dga harjuda.
Miskipärast tahetakse seda filmi meeletult lahterdada lastefilmiks, mina alla 10a seda siiski ei soovitaks, võivad ära ehmuda, samas on Cinamon heli suht rahulikuks keeranud, nii et mitte ei midagi hullu siiski ka nac noortematele. Peaasi, et nadtontlikult vana Jimi kartma ei hakkaks
Efektirikas nagu 3Dle kohane, sobiv soojendus Avatarile ja järg Lihapallidele. Selles mõttes just, et 3Dga harjuda.
Käisin Kosmoses, 2D obvioosselt. Peaaegu identne Scrooge (1951) versiooniga kuni selleni välja, et Carrey aksent sarnanes Alastair Sim'ga. Ainus lisandus oli tagaajamine hobustega, millega taheti jälle 3D sisse vägistada, kuid sisule midagi juurde ei andnud. Carrey muutus seal väikeseks ja hääl läks peenikeseks.
Fakt: Avatari smurfid näevad paremad välja. Beowulf'st pole märkimisväärselt arengut edasi toimunud. Järgmiseks siis Who Framed Roger Rabbit 2 ja Yellow Submarine...
7/10
"God bless us, every one." (Tiny Tim)
Fakt: Avatari smurfid näevad paremad välja. Beowulf'st pole märkimisväärselt arengut edasi toimunud. Järgmiseks siis Who Framed Roger Rabbit 2 ja Yellow Submarine...
7/10
"God bless us, every one." (Tiny Tim)
- LiveForThis
- Ristiisa

Üsna hea animatsioon Zemeckiselt. Beowulf ei meeldinud mulle mitte üks raas ja Polar Expressist olen ainult algust näinud, aga Jõulugu oli soe, meeleolukas, hea dialoogiga, lennukas(sõna otseses mõttes), animatsiooni koha pealt aina paremaks arendatud ja üldiselt vägagi sobilik jõulufilm.
Vaataks järgmine aasta isegi uuesti, kui käepärast juhtub olema.
Carrey aktsenti oli mõnevõrra harjumatu tema suust kuulda, aga loole vajalik osa.
Kõige rohkem detailsust märkasin Scrooge`il. Kõik teised ei olnud nii väga asjassepühendunult valminud. Mõni tegelane oli üldse niivõrd nukulik, et temast hakkas kahju. Väike Tim oli üks nende hulgast.
London oli see-eest aga väga uhke ja lummav läbi animatsiooni vaadatuna.
90% Zemeckist ja 10% Disneyt ehk tore film pühade puhul.
7,5/10
Vaataks järgmine aasta isegi uuesti, kui käepärast juhtub olema.
Carrey aktsenti oli mõnevõrra harjumatu tema suust kuulda, aga loole vajalik osa.
Kõige rohkem detailsust märkasin Scrooge`il. Kõik teised ei olnud nii väga asjassepühendunult valminud. Mõni tegelane oli üldse niivõrd nukulik, et temast hakkas kahju. Väike Tim oli üks nende hulgast.
London oli see-eest aga väga uhke ja lummav läbi animatsiooni vaadatuna.
90% Zemeckist ja 10% Disneyt ehk tore film pühade puhul.
7,5/10
- LiveForThis
- Ristiisa

Pikemalt: 7,5/10
Re: Jõululugu
Natuke liiga uimane oli kuidagi. Traditsiooniliseks jõulukaks vähemalt minu arvates ei sobi. Teisi versioone sellest filmist pole näinud, nii et võrrelda ei oska...
Hindeks 6/10.
Hindeks 6/10.