Estonglish
Moderator: Meeskond
Koolis koguaeg kuulen, kuidas need algklassi lapsed jooksevad ringi ja karjuvad "ma killin sind ära", eelmine nädal kuulsin kooli sööklas "oo FOOD, nüüd saab eatida". Siis käisime klassiga paintballi mängimas ja siis klassikaaslane ütles ühele et ta laseb talle "headshoti". No need näited, mis ma tõin, on mängudest saadud, ise olin ka umbes selline paar aastat tagasi, nüüd olen üle saanud sellistest asjadest. 
Estonglish, haha päris hea,
esimest korda kuulen sellist mõistet.
Estonglish, haha päris hea,
-
Peata Ratsanik
- Ristiisa

- LiveForThis
- Ristiisa

- Ralf
- love <3
See nii-nimetatud sõnamängukeel on nalja pärast ja pean eesti keelest ja selle reeglitest kõrgelt lugu.
Sõna "kontroversiaalne" ei eksisteeri. Neti.ee asemel otsid järgmine kord ehk Keelevara.ee'st.
Sõna "kontroversiaalne" ei eksisteeri. Neti.ee asemel otsid järgmine kord ehk Keelevara.ee'st.
icheckmovies / imdb / last.fm / rateyourmusic / quora
Peata Ratsanik wrote:vahest = ehk = võib-olla
vahel = mõnikord
ise eksisin vahel samal moel, isegi alatasa, aga ükskord jäi ikka meelde:D
vahest üks levinumaid vigu eesti keeles...?
Probleeme on ka sõnaga 'ennem', mis tähendab 'pigem'. Seda kasutatakse valesti üpris tihti.
Haah! Ma ei saanud sellest videost kohe arugi. Aga nutikalt nilbe.
-Breathe.... Deeply, yes, of course, but, by all means.....: exhale- RDA
'enne' ja 'ennem' on popp asi.
btw, kui juba tiba offtopicuks (teen ka) minna, siis meenus üks asi.
Tuttava sünnipäeval olles tõusis üks külaline söögilauast püsti ja ütles, et läheb maksi. Ma jäin korraks mõttesse ja siis hakkasin laginal naerma.
btw, kui juba tiba offtopicuks (teen ka) minna, siis meenus üks asi.
Tuttava sünnipäeval olles tõusis üks külaline söögilauast püsti ja ütles, et läheb maksi. Ma jäin korraks mõttesse ja siis hakkasin laginal naerma.
Päevik | 2021

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
- lostinthemist
- Ristiisa

Viga, mida ma pole kunagi teinud. Seda ma mäletan, et eesti keele õpetaja rääkis juba 1.-2. klassis, et see on üks enam levinumaid vigu eesti keeles. Ja nüüdseks on see nii pähe kulunud (õigesti, st).Peata Ratsanik wrote:Forza wrote:Ralfi seesama sõber Allik asutas orkutis ka kommuuni estonglishi auks.
Igatahes, liigselt ei kasuta, aga vahest ikka.
vahest = ehk = võib-olla
vahel = mõnikord
ise eksisin vahel samal moel, isegi alatasa, aga ükskord jäi ikka meelde:D
vahest üks levinumaid vigu eesti keeles...?
Teine levinud viga, mida ma tean, on sõnadega "kaas" ja "kaan". Seda viga olen isegi poodides näinud. Potile käib peale kaas, mitte kaan. Purgile käib peale kaas, mitte kaan.
Kaani puhul on tegemist hoopis ühe huvitava loomaga.
Tegelikult vist üldse kõige levinum viga on (või siis oli) sõnadega "peale" ja "pärast". "Peale" tähendab mingi asja peale, "pärast" e. hiljem. Kahjuks kasutavad enamus inimesi pigem sõna "peale" kui "pärast", kuigi tegelikult on see vale või vähemalt mõnda aega tagasi veel oli, sest see vist anti nö. vabaks. Kahju, sest see oli üks väheseid asju, mille poolest ma eesti keele grammatikas särada sain.