Sügisball

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderator: Meeskond

Peata Ratsanik
Ristiisa
Ristiisa

Post by Peata Ratsanik »

jah, kuid õunpuu on toonud magalais elajate hädad jah tänapäeva... tegelikult võib 'sügisballi' asukate probleeme lahkama hakata täiesti arhitektuurililse nurga alt:D

neile, keda huvitab, kuigi see analüüsib otseselt just raamtut, peaks see olema huvitav lugemine:
http://www.sirp.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=1114:koht-ja-inimene-mati-undi-s-gisball&catid=7:kirjandus&Itemid=9&issue=3223
rauls
Ristiisa
Ristiisa

Post by rauls »

Mees on päris vaimustusest filmist. Uskumatult pikk ja huvitav analüüs! Pärast selle kuulamist hakkas "Sügisball" isegi veidi veel rohkem meeldima.

Raudselt 10/10
Ralf
love <3

Post by Ralf »

Mis teie lemmikstseenid ja -tsitaadid on?

Ma armastan seda kohta, kus Maurer järjest kolm klaasi konjakit Miraažis kõrist alla kallab, Ulvile otsa vaatab ning tema kleidi kohta kommentaari teeb, mispeale too püsti tõuseb, koti võtab ja talle enda klaasist konjaki näkku viskab. Kuidagi väga kõnekas moment. Terve Miraaži episood on fantastiline. Aga ma vihkan Laine Mägi (omastavas käändes Mäe või Mägi?) vingumist, kui Mati temalt autovõtmeid kätte saada üritab.

Ja mu lemmiktsitaat kuulub Ulvile, kes kutsub Maurerit õnnetuks mehikeseks, kes sipleb oma väikeses must-valges maailmas. Filmi naljakaim koht sealjuures.
eerik
Ristiisa
Ristiisa

Post by eerik »

eerik
Ristiisa
Ristiisa

Post by eerik »

Image

22. septembril tuleb USA-s DVD välja.

http://www.amazon.com/Sugisball-Sulevi- ... 002DOBPIM/
eerik
Ristiisa
Ristiisa

Post by eerik »

2.-8. oktoobril taas kinos Sõprus.
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa

Post by lostinthemist »

Kui kinos seda vaatasin, siis pärast seanssi ma olin ikka väga pettunud filmis. Algas suurepäraselt, siis naeratus näol hakkas järjest ära kaduma.

Minu silmis langeb see film samasse kategooriasse kus "Ristiisa." Ma saan aru, miks seda kiidetakse. Enamasti nõustun ise ka sellega - nt kaameratöö ja muusika olid vapustavalt head. Must huumor oli vahel täiesti korralik. Kuid nagu "Ristiisa" on seegi film... khm, pehmelt öeldes igav. Seega põhimõtteliselt tõesti, ei meeldi.

Filmi olen ainult korra vaatanud ja seda kinos, kui see linastus. Ehk nüüd meeldib rohkem, dunno. Vaatama väga ei kisu.

6,5/10
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
rauls
Ristiisa
Ristiisa

Post by rauls »

Võiks ju taas vaatama minna, kuigi olen filmi 6 korda kinos juba näinud 8)
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018

Post by JazZ- »

Mind huvitab, et kas sellel, et poeedi nimi filmis oli Mati, kuigi raamatus oli ta nimeks Eero, on mingi seos Mati Unt'iga või on see lihtsalt juhuslik kokkusattumus?
Jolt
Ristiisa
Ristiisa

Post by Jolt »

Ma pole sarnast infot küll kuskilt otseselt lugenud või kuulnud (vähemalt mitte viisil, et oskaks hoobilt mingile allikale viidata), kuid oleks ju väga loogiline eeldada, et täpselt nii see ongi.
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

Post by IlseV »

JazZ- wrote:Mind huvitab, et kas sellel, et poeedi nimi filmis oli Mati, kuigi raamatus oli ta nimeks Eero, on mingi seos Mati Unt'iga või on see lihtsalt juhuslik kokkusattumus?

Su küsimusele vastuseks meenus üks "Sirbi" arvustus, kus, jah, kirjutaja mainis, et "Filmis on Eerost saanud Mati, mis on selge viide ja austusavaldus Undile."
rauls
Ristiisa
Ristiisa

Post by rauls »

Väike intervjuuRain Tolki ja Mart Tanieliga. Sealhulgas Mart ütles, et ta üritas unustada kõik, mida filmikoolis õppinud oli. :D
I tried to forget everything I ever learned in a film school.
hau
Ristiisa
Ristiisa

Post by hau »

loogiline ..
Garli
Ristiisa
Ristiisa

Post by Garli »

Venitasin, mis ma venitasin, aga võtsin Sügisballi lõpuks ette ning vaatasin ta lõpuks ometi ära. Pettuma ei pidanud, aga täiuslikuks filmiks seda ei nimeta. Küll aga arvatavasti Eesti parimaks. Ilus. 8.5/10 (IMDb'sse läks 9/10 siiski)
Post Reply