Sügisball
Moderator: Meeskond
-
Peata Ratsanik
- Ristiisa

jah, kuid õunpuu on toonud magalais elajate hädad jah tänapäeva... tegelikult võib 'sügisballi' asukate probleeme lahkama hakata täiesti arhitektuurililse nurga alt:D
neile, keda huvitab, kuigi see analüüsib otseselt just raamtut, peaks see olema huvitav lugemine:
http://www.sirp.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=1114:koht-ja-inimene-mati-undi-s-gisball&catid=7:kirjandus&Itemid=9&issue=3223
neile, keda huvitab, kuigi see analüüsib otseselt just raamtut, peaks see olema huvitav lugemine:
http://www.sirp.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=1114:koht-ja-inimene-mati-undi-s-gisball&catid=7:kirjandus&Itemid=9&issue=3223
eerik wrote:Üsna pikk analüüs/ülevaade ühe Inglise filmifriigi poolt. Kes lugeda ei viitsi võib kuulata.
Mees on päris vaimustusest filmist. Uskumatult pikk ja huvitav analüüs! Pärast selle kuulamist hakkas "Sügisball" isegi veidi veel rohkem meeldima.
Raudselt 10/10
- Ralf
- love <3
Mis teie lemmikstseenid ja -tsitaadid on?
Ma armastan seda kohta, kus Maurer järjest kolm klaasi konjakit Miraažis kõrist alla kallab, Ulvile otsa vaatab ning tema kleidi kohta kommentaari teeb, mispeale too püsti tõuseb, koti võtab ja talle enda klaasist konjaki näkku viskab. Kuidagi väga kõnekas moment. Terve Miraaži episood on fantastiline. Aga ma vihkan Laine Mägi (omastavas käändes Mäe või Mägi?) vingumist, kui Mati temalt autovõtmeid kätte saada üritab.
Ja mu lemmiktsitaat kuulub Ulvile, kes kutsub Maurerit õnnetuks mehikeseks, kes sipleb oma väikeses must-valges maailmas. Filmi naljakaim koht sealjuures.
Ma armastan seda kohta, kus Maurer järjest kolm klaasi konjakit Miraažis kõrist alla kallab, Ulvile otsa vaatab ning tema kleidi kohta kommentaari teeb, mispeale too püsti tõuseb, koti võtab ja talle enda klaasist konjaki näkku viskab. Kuidagi väga kõnekas moment. Terve Miraaži episood on fantastiline. Aga ma vihkan Laine Mägi (omastavas käändes Mäe või Mägi?) vingumist, kui Mati temalt autovõtmeid kätte saada üritab.
Ja mu lemmiktsitaat kuulub Ulvile, kes kutsub Maurerit õnnetuks mehikeseks, kes sipleb oma väikeses must-valges maailmas. Filmi naljakaim koht sealjuures.
icheckmovies / imdb / last.fm / rateyourmusic / quora
- lostinthemist
- Ristiisa

Kui kinos seda vaatasin, siis pärast seanssi ma olin ikka väga pettunud filmis. Algas suurepäraselt, siis naeratus näol hakkas järjest ära kaduma.
Minu silmis langeb see film samasse kategooriasse kus "Ristiisa." Ma saan aru, miks seda kiidetakse. Enamasti nõustun ise ka sellega - nt kaameratöö ja muusika olid vapustavalt head. Must huumor oli vahel täiesti korralik. Kuid nagu "Ristiisa" on seegi film... khm, pehmelt öeldes igav. Seega põhimõtteliselt tõesti, ei meeldi.
Filmi olen ainult korra vaatanud ja seda kinos, kui see linastus. Ehk nüüd meeldib rohkem, dunno. Vaatama väga ei kisu.
6,5/10
Minu silmis langeb see film samasse kategooriasse kus "Ristiisa." Ma saan aru, miks seda kiidetakse. Enamasti nõustun ise ka sellega - nt kaameratöö ja muusika olid vapustavalt head. Must huumor oli vahel täiesti korralik. Kuid nagu "Ristiisa" on seegi film... khm, pehmelt öeldes igav. Seega põhimõtteliselt tõesti, ei meeldi.
Filmi olen ainult korra vaatanud ja seda kinos, kui see linastus. Ehk nüüd meeldib rohkem, dunno. Vaatama väga ei kisu.
6,5/10
JazZ- wrote:Mind huvitab, et kas sellel, et poeedi nimi filmis oli Mati, kuigi raamatus oli ta nimeks Eero, on mingi seos Mati Unt'iga või on see lihtsalt juhuslik kokkusattumus?
Su küsimusele vastuseks meenus üks "Sirbi" arvustus, kus, jah, kirjutaja mainis, et "Filmis on Eerost saanud Mati, mis on selge viide ja austusavaldus Undile."
Väike intervjuuRain Tolki ja Mart Tanieliga. Sealhulgas Mart ütles, et ta üritas unustada kõik, mida filmikoolis õppinud oli.
I tried to forget everything I ever learned in a film school.