Heath Ledger

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee näitlejate kommenteerimiseks.

Moderator: Meeskond

Post Reply
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

Heath Ledger

Post by Forzelius »

Heath Ledger
Perth, Lääne-Austraalia, Austraalia (04.04.1979 – 22.01.2008)

Heathcliff Andrew Ledger sündis 4-ndal aprillil aastal 1979 Perthi linnas, Lääne-Austraalias. Ta ema pärineb kuulsast Campbelli klannist Šotimaalt, isa on Perthis tuntud võidusõitja. Heath ja tema õde said nime Emily Bronte romaani "Vihurimäe" järgi. Ledger käis Guilford Grammari koolis, kus ta omandas ka esimese näitlejakogemuse, mängides 10-aastaselt Peeter Paani.
Lõpueksamite ajal jättis noor näitleja eksamid pooleli ning otsustas näitlejana õnne proovida, koos oma toonase tüdruksõbra, Jenna Sorelliga. Ta mängis näiteks seriaalis "Sweat", kehastades homoseksuaalset jalgratturit. Ukse Hollywoodi avas talle film "10 Things I Hate About You". Pärast seda filmi sai ta rolle, mis tõstsid ta esimese järgu staaride hulka. Aastal 2000 mängis ta filmis "The Patriot" koos Mel Gibsoni ja Jason Isaacsiga. Järgnesid kuulsad filmid nagu "A Knight's Tale", "Monsters Ball", "Ned Kelly" ja "Brothers Grimm".
Selleks ajaks oli Heathist saanud Hollywoodi popikoon. Aastal 2005 mängis ta koos Jake Gyllenhaaliga mõneti vastumeelses filmis: "Brockeback Mountain", kus ta kehastas homoseksuaalset kauboid. Selle eest teenis ta ka oma esimese Oscari nominatsiooni, mida siiski ei tulnud.
6-ndaks Batmani-filmiks, "The Dark Knight", valiti Ledger mängima kurjamit nimega Jokker. Filmi tegemine lõppes kaks kuud enne noore näitleja surma oma Manhattani üürikorteris. Surma põhjuseks peetakse unerohutablettide üledoosi.

Loe täielikku tutvustust siit
ImageImageImage
lizzie
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

Post by lizzie »

Ei ole Heathcliff, Heath on* :)

Ja minu lemmik!
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa

Post by lostinthemist »

lizzie wrote:Ei ole Heathcliff, Heath on* :)

Ja minu lemmik!

Siinkohal siiski eksid. Täispikk nimi ongi Heathcliff Andrew Ledger, kuid ta on lihtaslt rohkem tuntud Heath Ledgerina. Lühem nimi lihtsalt.
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

Post by Forzelius »

Haha ega Robert Redford on ka räigelt vale arusaam. Tegelt on lihtsalt Bob.
Richard Gere'iga sama lugu. Dick on ta nimi ja mitte midagi muud.
lizzie
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

Post by lizzie »

AvP_75 wrote:

Ja minu lemmik!

Siinkohal siiski eksid. Täispikk nimi ongi Heathcliff Andrew Ledger, kuid ta on lihtaslt rohkem tuntud Heath Ledgerina. Lühem nimi lihtsalt.

Intervjuudes olen lihtsalt tihti lugenud, kus ta öelnud, et tihti kirjutatakse et ta on Heathcliff, kuigi selle järgi pandi siiski ta nimeks Heath
Last edited by lizzie on 25. September 2008, 21:34, edited 1 time in total.
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

Post by Forzelius »

lizzie wrote:
AvP_75 wrote:

Ja minu lemmik!

Intervjuudes olen lihtsalt tihti lugenud, kus ta öelnud, et tihti kirjutatakse et ta on Heathcliff, kuigi selle järgi pandi siiski Heath

No tutvustusse pannakse ju sünninimi..
V For Vendetta
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

Post by V For Vendetta »

Peale Casanovat hakkas ta mulle meeldima ja nüüd kus ma olen peaaegu kõik tema filmid ära vaadanud pean teda üheks parimaks näitljeaks keda tean.
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

Post by Soprano »

Image
Heath Ledger: The Untold Story
Seal palju meenutusi režissööridelt ja näitlejatelt. Muuhulgas kavatses Heath teha filmi muusikust Nick Drake'st, mis oleks kahtlemata olnud huvitav.

Kõige veidram, et Oscari nominatsioonid selguvad 22. jaanuaril...
Võtsin väikese plaani kõik tema filmid lähiajal ära vaadata.
Garli
Ristiisa
Ristiisa

Post by Garli »

Täiesti jube, juba aasta aega möödas kohe... Alles eile oleks nagu uudistest tulnud, et näitleja Heath Ledger on surnuna leitud.. õehh.

Ise vaatan tema mälestuseks 22. jaanuaril "10 Things I Hate About You"-d.
Võib-olla võtan kätte ja vaatan Brokebacki ka täispikkuses esimest korda ära.
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

Post by Soprano »

Kõrvalosa Oscar on nüüd kindel.
rauls
Ristiisa
Ristiisa

Post by rauls »

Heathi mälestuseks ja et näha veelkord oscari toovat ülihead rolli, lähen kaen veelkord TDK üle Hää Filmi Nädal raames.

Soprano wrote:Kõrvalosa Oscar on nüüd kindel.

See on vist kõige kindlam oscar üldse tänavu aasta, umbes nagu Daniel Day-Lewise või Forest Whitakeri hiljutised võidud oli nii ette teada.
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

Post by Forzelius »

rauls wrote:Heathi mälestuseks ja et näha veelkord oscari toovat ülihead rolli, lähen kaen veelkord TDK üle Hää Filmi Nädal raames.

Soprano wrote:Kõrvalosa Oscar on nüüd kindel.

See on vist kõige kindlam oscar üldse tänavu aasta, umbes nagu Daniel Day-Lewise või Forest Whitakeri hiljutised võidud oli nii ette teada.

Ma läheks vast ka, aga olen seda juba liiga palju näinud ja raha ka suht vähe. Eniveis, kindel Oscar jah. Meespeaosa on tavaliselt see, mis kindel, Hoffman, Day-Lewis, Whitaker või siis naisosa, nt Mirren. Aga seekord kõrval, mis on lahe. Meespeaosa oma vast üks põnevamaid kategooriaid.
ImageImageImage
Garli
Ristiisa
Ristiisa

Post by Garli »

Happy puffday

Image
Post Reply