Kunstnikutöö eest sai. Vägagi teenitult. Teistest kahest nominatsioonist kostüüm läks Atonemendile, mis oli ka tollele filmile ainus autasu. Ja Johnny Depp over Daniel-Day Lewis? In a million years.
Kostüüm läks ikkagi Elizabeth: The Golden Age, õhtu esimene võit. Ma uurisin nö. õige ennustuse välja vaadates eelnevaid aastaid. Võitnud on ajaloolised kostüümidraamad ja piltide järgi olid Elizabeth's need just sellised, mis võiks võita. Filmi ise näinud pole. Poleks Elizabeth kandideerinud siis oleks kas Sweeney või Atonement pakkunud.
Ma ise sain 13/23 pihta. Kõige rohkem kahetsen, et Coen'd parimateks lavastajateks ei pannud. Aga muidu olen enda ennustuste ja üldse võitjatega rahul va Golden Compass. Cotillard, Swinton!, Bardem ja Day-Lewis said kõik mu hääled. Naisnäitlejaid oli eriti raske ennustada, aga näed hakkama sain.
Kui nominendid selgusid, panin kohe enam-vähem paika, kellele pöialt hoida ja mu soositud näitlejad võitsid, kõigis neljas kategoorias! Lavastaja võiduga olen igati rahul, filmi oleks ma andnud "Veri hakkab voolama", ent ka "Ei ole maad vanadele meestele" üks igati-igati tasemel film!