Sooviks siis teada, et kes siit foorumis on oopereid vaadanud. Ise olen näinud siiamaani 4 Verdi ooperit: Nõidkütt, Aida, Don Giovanni, Nabucco. Praegu tulin just Nabucco teistkordselt vaatamiselt ja ikka on suurepärane muusika. Ooperitega ongi see hea asi, et neid saab mitu korda vaadata...
Käisin "Tsirkusprintsessi" esietendusel, sest isal oli seal minoorne roll. Muusika oli täitsa hea, näitlejad head. Rene Soom eriti. Üldiselt eelistan oopereid (see oli operett, ei hakanud eraldi teemat tegema). "Rigoletto" tahaks maikuus ära näha.
Nagu kinos ja teatris, olen ka ooperis käinud juba lapsepõlvest saati. Žanr meeldib üldiselt väga. Parim ooperikogemus on mul olnud mõne aastatagune "Faust" Estonias. Viimased kogemused on olnud ka "Tannhäuser" ja "Rigoletto", mis lavastusena täiuslikud polnud, kuid muusika päästis asja sellegipoolest ning suutis elamuse meelde jätta.
Last edited by Kickflick on 14. May 2015, 23:17, edited 1 time in total.
Käisin uuesti "Aidat" vaatamas. Esimene ooper ever, mida kunagi vaatasin, siis. Päris huvitav modernne nägemus oli, mida ma isegi ei teadnud enne vaatama minekut. Muusika fantastiline nagu Verdi ikka. Oli tore.