Alan Rickman

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee näitlejate kommenteerimiseks.

Moderator: Meeskond

Post Reply
Cochrane
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

Alan Rickman

Post by Cochrane »

Alan Rickman
Suubritannia, Inglismaa, London, Hammersmith (21.02.1946 – 14.01.2016)

Alan Sidney Patrick Rickman sündis aastal 1946 Inglismaal. Juba koolis huvitus ta näitekunstist, kuid vastupidiselt õpetajate soovitusele, astus ta esialgu Kuninglikku kunstikolledžisse ning avas järgnevalt ka oma stuudio. 26-aastaselt loobus ta graafilise disaineri elukutsest ja õppis Kuninglikus Draamakunsti Akadeemias kolm aastat. Tema näitlejaanne tunnustati Tony vääriliseks rolli eest näidendis "Ohtlikud suhted". Esimeseks suuremaks filmiks oli "Visa hing" (1988), kus ta täitis kurikael Hans Gruberi rolli. Pärast mõningaid vähetähtsamaid filmrolle jättis ta endast hea mulje linateoses "Robin Hood: Varaste prints", kus mängis mõjuvalt Robin Hoodi verivaenlast, Nottinghami šerifit. Meeldejäävaid rolle on teisigi, aastal 1996 valminud telefilmis kehastas Grigori Rasputinit ja sai selle eest Emmy ja Kuldgloobuse. Aastal 1999 võis teda näha Kevin Smithi taevalikus komöödias "Dogma". Nooremale põlvkonnale on Rickman tuntud "Harry Potteri" raamatuseeria filmiadaptatsioonidest sünge professor Severus Snape'ina.
Alan Rickman on teatri juurde on ta korduvalt tagasi pöördunud ja on mitmetest filmirollidest keeldunud, et teatri jaoks piisavalt aega jääks.

Rickman suri 69-aastasena 14. jaanuaril 2016. aastal peale lühiajalist võitlust vähiga.

Loe täielikku tutvustust siit
Last edited by Cochrane on 13. August 2006, 01:17, edited 1 time in total.
miu
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

Post by miu »

Tal on äärmiselt sügav ja mõnus hääl. Tõsiselt, mulle väga meeldib, hea näitleja.
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

Post by Forzelius »

Stiilne kuju, päris Hea visa hinges ja Harry Potterites.
ImageImageImage
athen
Batman alustab
Batman alustab

Post by athen »

Mulle on alati Rickman'i tegelaskujud sümpaatsed olnud, kasvõi kui nad tõesti on "a little twisted" nagu Die Hard'is.
Dogma on minu arvates üliheafilm, Metatroni teistsugusena küll ette ei kujutaks. Sence and Sencibility's oli tema tegelaskuju ka lemmik mul. Samamoodi poleks minu arvates Marvin ka kellegi teise poolt mängitav Pöidlaküüdi reisijuhis. Ja isegi Harry Potter saagas olen ma kindel, et viimases raamatus selgub, et Snape on tegelikult kõike väga heade kavatsustega teinud. :)
Ma arvan, et see tuleb sellest, et tal on selline hästi sügav ja meeldiv, selline hea hääl. :)
Igatahes üks minu lemmiknäitlejaid kindlalt ;)
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

Post by Forzelius »

athen wrote:Mulle on alati Rickman'i tegelaskujud sümpaatsed olnud, kasvõi kui nad tõesti on "a little twisted" nagu Die Hard'is.
Dogma on minu arvates üliheafilm, Metatroni teistsugusena küll ette ei kujutaks. Sence and Sencibility's oli tema tegelaskuju ka lemmik mul. Samamoodi poleks minu arvates Marvin ka kellegi teise poolt mängitav Pöidlaküüdi reisijuhis. Ja isegi Harry Potter saagas olen ma kindel, et viimases raamatus selgub, et Snape on tegelikult kõike väga heade kavatsustega teinud. :)
Ma arvan, et see tuleb sellest, et tal on selline hästi sügav ja meeldiv, selline hea hääl. :)
Igatahes üks minu lemmiknäitlejaid kindlalt ;)

Ära eriti reeda, päris hea vihje oli praegu(Harry Potteri kohta).
ImageImageImage
Tyrkiis
Batman alustab
Batman alustab

Post by Tyrkiis »

Ma ei tea kuidas siin Eestis on, aga muidu on tal tuhandeid nn fangirl'e. Mis te arvate, mis tegelaskuju pärast???
Have you ever heard the story about the little engine that could?
Weirdo
Ristiisa
Ristiisa

Post by Weirdo »

Alan Rickman omab üht omapärasemat häält maailmas vist :) Taaskord hea näitleja.
Polegi ta varem silma hakanud, kui Harry Potteri "saagas".
Snape´i roll oli väga sümpaatne.
Priit
Ristiisa
Ristiisa

Post by Priit »

Snape roll mind eriti ei koti, kuid Hans Gruber'i roll on tal imehea, arvestades et Die Hard mu lemmikfilmidest. 8)
There was a HOLE here. It's gone now.
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

Post by Wisegirl »

Hääl on omapärane ja ise on ta ka tasemel näitleja. Hans Gruberina meeldis ta mulle kohutavalt. Ja Snape'na meeldi ta juures see, et ta räägib suu poolkinni nagu läbi hammaste. Mulle meeldib.
-Breathe.... Deeply, yes, of course, but, by all means.....: exhale- RDA
Bellatrix
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

Post by Bellatrix »

minu lemmik näitleja vist.. ta on kõigis oma filmides lihtsalt superrrr
stefu
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

Post by stefu »

Lahe kuju. Snape'na sobib hästi. Teised rollid, nt Die Hard: Nakatomi Plaza's Hansu roll meeldis ka mulle . Hea näitleja.
LauraOlen
Bond, James Bond
Bond, James Bond

Post by LauraOlen »

Weirdo wrote:Alan Rickman omab üht omapärasemat häält maailmas vist :) Taaskord hea näitleja.
Polegi ta varem silma hakanud, kui Harry Potteri "saagas".
Snape´i roll oli väga sümpaatne.

Võtad sõnad suust.
Alan meeldib väga viimasel ajal, ta on väga mehelik ka.
Reinuvader Rebane
Bond, James Bond
Bond, James Bond

Post by Reinuvader Rebane »

http://youtube.com/watch?v=cw6Swr-ME40

see hääl või?

fenomenaalne, kurat!
silx
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

Post by silx »

Lemmik on ta mul ka Hansu rollis Die Hardis ja Snape rollis harry potteris ja arvan et ta teeb väga hea rolli ka Sweeny Toddis.Minuarust väga hea näitleja.
Are You Watching Closely?
sasa
Batman alustab
Batman alustab

Post by sasa »

Räigelt hea näitleja 9/10
Hello sunshine , the earth says HELLO!
Post Reply