Relvavennad
Moderator: Meeskond
Relvavennad
Relvavennad
Band of Brothers
See kümneosaline miniseriaal põhineb ajaloolase Stephen Ambrosei raamatul ja jutustab USA 101 langevarjudivisjoni E-kompanii (hüüdnimega Easy) loo D-Dayst kuni sõja lõpuni välja. Seriaali loomisel püüti olla võimalikult täpne ajaloolistest faktidest kinnipidamisel ja sõjaväe argipäeva näitamisel. Sellega on seriaal peaaegu kõigist sarnastest filmidest ees.
Selles mõjuvas ja realistlikus seriaalis ei ole kokku hoitud optiliste detailidega ega tunnetega. Näidatud on sõja brutaalsust, kuid samas ka võitlejate vahel tekkivat sidet ja võitlustahet.
Autentsust lisab veelgi igale osale eelnevad intervjuud toonaste Easy kompanii sõduritega, kes räägivad sündmustest, mida seriaalis näha võib.
Täielikku tutvustust loe siit.
Band of Brothers
See kümneosaline miniseriaal põhineb ajaloolase Stephen Ambrosei raamatul ja jutustab USA 101 langevarjudivisjoni E-kompanii (hüüdnimega Easy) loo D-Dayst kuni sõja lõpuni välja. Seriaali loomisel püüti olla võimalikult täpne ajaloolistest faktidest kinnipidamisel ja sõjaväe argipäeva näitamisel. Sellega on seriaal peaaegu kõigist sarnastest filmidest ees.
Selles mõjuvas ja realistlikus seriaalis ei ole kokku hoitud optiliste detailidega ega tunnetega. Näidatud on sõja brutaalsust, kuid samas ka võitlejate vahel tekkivat sidet ja võitlustahet.
Autentsust lisab veelgi igale osale eelnevad intervjuud toonaste Easy kompanii sõduritega, kes räägivad sündmustest, mida seriaalis näha võib.
Täielikku tutvustust loe siit.
Last edited by Cochrane on 23. July 2006, 17:53, edited 1 time in total.
-
Peata Ratsanik
- Ristiisa

1. episood:
Olles näinud vaid minisarja esimest osa, olen Mihkli arvamusega nõus. Õnneks hakas ETV sarja näitama, mille eest võib kanalile küll väga tänulik olla, sest juba esimene episood oli nii hea, et teist mitte vaadata oleks patt. Näitlejatööd olid kõik head, eriti meeldis mulle "Sõprade" staari David Schwimmeri osatäitmine, mis tõestab, et tal ei ole annet mitte ainult koomikuna, vaid, et ta tuleb ka tõsise rolliga suurepäraselt toime. Muidugi oli see osa alles omamoodi sissejuhatus, kuid paras kogus põnevust, draamat ja veidike ka huumorit ühte patta õiges vahekorras ja tulemus on hea. Lugesin, et sarja tootmiseelarve oli 120 miljonit dollarit, mis on vägagi kolossaalne summa minisarja kohta ning seega on ka latt sarja järgmiste osade suhtes kõrgele seatud.
Olles näinud vaid minisarja esimest osa, olen Mihkli arvamusega nõus. Õnneks hakas ETV sarja näitama, mille eest võib kanalile küll väga tänulik olla, sest juba esimene episood oli nii hea, et teist mitte vaadata oleks patt. Näitlejatööd olid kõik head, eriti meeldis mulle "Sõprade" staari David Schwimmeri osatäitmine, mis tõestab, et tal ei ole annet mitte ainult koomikuna, vaid, et ta tuleb ka tõsise rolliga suurepäraselt toime. Muidugi oli see osa alles omamoodi sissejuhatus, kuid paras kogus põnevust, draamat ja veidike ka huumorit ühte patta õiges vahekorras ja tulemus on hea. Lugesin, et sarja tootmiseelarve oli 120 miljonit dollarit, mis on vägagi kolossaalne summa minisarja kohta ning seega on ka latt sarja järgmiste osade suhtes kõrgele seatud.
Enda lemmiksari muidugi, mis puutub sarja tegemisse siis seal on kasutatud realistike variante, mõtlen selle all et see on hästi reastlik, ei ole niimoodi et saad kuuli ikka jooksed nagu noor kits, kasutatud on head taktikat, nimelt kanglane on sealt mjr R.D.Winters, aga ka teised on lahedad, sarjale 10p, see sari ruulib 1000-ga.

Re: Relvavennad
Vaatasin nädalaga kõik osad ära ning tõsiselt, see on parim mida ma selles zanris näinud olen. Kõik on võimalikult reaalsena välja toodud ning sain tänu sellele veidi parema ülevaate isegi. Väga kurvaks episoodiks saab nimetada üheksandat, kus käis jutt vangilaagritest. Samuti ei saa nimetamata jätta episood 6 ega 7, kus jutt käis Bastognes toimuvast külmasõjast, väga dramaatiline oli vaadata neid halva riietuse ja väheste kuulidega. 10/10 forsure.
Aastate jooksul olen mitu korda BoB'i vaatama hakanud ja mingil põhjusel esimese osaga piirdunud. Ju siis ootas oma aega lihtsalt.
Üsna võrratu kogutervik ja enim meeldisid just Bastogne' episoodid.

Üsna võrratu kogutervik ja enim meeldisid just Bastogne' episoodid.

Päevik | 2021

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
- Spellbound
- Ristiisa

Iga kord uuesti vaadates on tunne nagu kogeks kogu sarja esimest korda. Damian Lewise kehastatud Winters läheb kogu täiega hinge. "The Pacific" jäi selle kõrval nõrgemaks, "seda" tunnet ei tekkinud.
Bastogne osad ja (just meediku lugu) olid tõesti üks parimaid ja muidugi legendaarne Ronald Speirs
Bastogne osad ja (just meediku lugu) olid tõesti üks parimaid ja muidugi legendaarne Ronald Speirs
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
LEVEL 1