Leonard Shelby (Guy Pearce), endine kindlustusfirma uurija, langeb kallaletungi ohvriks kui ta üritab oma tapetud naisele appi tõtata. Sellest sündmusest saadik puudub tal lühimälu. Ta mäletab kõike rünnakule eelnevat, kuid ei suuda uusi mälestusi jäädvustada. Oma naise mõrvari otsingul üritab ta end aidata polaroidkaameraga pilte tehes ja märkmeid kirjutades. Kõige tähtsamad faktid tätoveerib ta enda kehale. Kuid kas see meetod on usaldusväärne? Kas võib keegi seda ära kasutada?
Ãllatavalt hea film .. teistsugune .. seda nägin esimest korda klassiekskursioonil bussis .. videolt .. ei saand päris kõigest aru teistkordsel vaatamisel oli alles pilt selge ..
Väga hea film. Film erineb tüüpilistest filmidest päris kõvasti. Kõik on hoopis teistmoodi: film algab lõpust ja lõpeb sealt, kus tegelikult peaks algama. Esmakordsel vaatamisel võib film tunduda küll pisut segase võitu, kuid teist korda vaadates peaks juba sotti saama. Ise olen kaks korda näinud ja väga meeldib. 9/10
Fear can hold you prisoner. Hope can set you free. - "The Shawshank Redemption"
Vaatasin samuti filmi 2 korda.. väga hea. Väga stiilselt üles ehitatud film. Pole muidugi film, mida sõpradega õlledega vaadata saab, sest liiga keeruline (uskuge mind, ma proovisin) :wink:
vaatasin ka l6puks Memento ära ja pean t6dema, et oli mida vaadata. Väga asjaliku filmiga oli tegu ja pani kohe m6tlema.. ülesehitus oli huvitav filmil ning t6esti: jälgida oli suht keeruline.
Erinev, põhiliselt selle poolest, et ta hakkis filmi sisu kogu aeg väikesteks lõikudeks, tänu millele seda oligi keeruline jälgida. Kuid väga huvitav oli.
SPOILER!!!!
Eriti lõpp, kus ta hakkas ise endale tulevikku tegema, kes näinud, see saab aru...
Forza wrote:Erinev, põhiliselt selle poolest, et ta hakkis filmi sisu kogu aeg väikesteks lõikudeks, tänu millele seda oligi keeruline jälgida. Kuid väga huvitav oli.
SPOILER!!!!
Eriti lõpp, kus ta hakkas ise endale tulevikku tegema, kes näinud, see saab aru...
Raske on seda filmi kirjeldada, kuid kindlasti film, mis jääb mind hämmastama iga kord, kui olen selle ära vaadanud. Vaatasin siis eile esimest korda ja filmi lõpus oli lihtsalt suu ammuli, et no mida . Aga samas täitis mind selline ärevus või kerge meeltesegadus, mille sarnast tunnet pole mul kunagi veel filmi vaatamisel tekkinud. Minu arvates on see lihtsalt film, mis nõuab teistkordset vaatamist!