Kodumaa
Moderator: Meeskond
Re: Kodumaa
Jõudsin sarjale uuesti järele.
Täiesti uskumatu, millise hooga edasi liigutakse. Põhimõtteliselt nägime nelja osaga kaks hooaega s.t et nii 2. kui ka 4. osa oleks võinud vabalt hooaja finaaliks jääda (ja paljudes teistes sarjades jäänukski).
Nii palju võimsaid stseene ja esitusi (et ei suuda jaburduste/ebaloogilisuste peale isegi pahandada)
"OK. Not friends."
Täiesti uskumatu, millise hooga edasi liigutakse. Põhimõtteliselt nägime nelja osaga kaks hooaega s.t et nii 2. kui ka 4. osa oleks võinud vabalt hooaja finaaliks jääda (ja paljudes teistes sarjades jäänukski).
Nii palju võimsaid stseene ja esitusi (et ei suuda jaburduste/ebaloogilisuste peale isegi pahandada)
"OK. Not friends."
Fact is, the law says you cannot touch! But I think I see a lotta lawbreakers up in this house tonight...
Hmm, kahju mulli õhata, kuid teine hooaeg on ikka oluliselt rohkem sündmustevabam ning ideedevaesem olnud. Korduvad motiivid nagu seksiretked suvalistes onnides, ning palju 24 stiilis surveillance'it küll üle 6/10 hooajale ei too. Imelik, et juba 8 osa läinud. Isegi viis, kuidas pinget luuakse ning episoodide lõpukolmandikke üles ehitatakse, on kahtlaselt sarnane 24'ga. Kui algul mõjus see mõnusa asendusena, siis nüüd tsipa häirib juba: that's it? Tahaks loota, et ma eksin ja, et järelejäänud hooajaga (irooniliselt lõpukolmandik), tehakse miskit põnevat, kuid praegu on küll veidi liiga palju ühe koha peal tammumist. Quinn on tore lisandus casti, aga oleks vaja rohkem.
Also, see perepoeg on üks mõttetumaid karaktereid üldse. Vanus vanuseks, aga kui ta mitte midagi ei tee, siis pole ka mõtet tema peale 2 rida kulutada kord 4 osa jooksul. Jah, AJ rääkis ka Tonyga vähem esimestes hooaegades, aga vähemalt midagi toimus. Peaaegu 2 hooaega on möödas ja what's-his-name on setil ilmselt sama kuulus kui mõni statist.
Also, see perepoeg on üks mõttetumaid karaktereid üldse. Vanus vanuseks, aga kui ta mitte midagi ei tee, siis pole ka mõtet tema peale 2 rida kulutada kord 4 osa jooksul. Jah, AJ rääkis ka Tonyga vähem esimestes hooaegades, aga vähemalt midagi toimus. Peaaegu 2 hooaega on möödas ja what's-his-name on setil ilmselt sama kuulus kui mõni statist.

Soovitan sul hooaja lõpuni vaadata, tõusvas joones edenes lõpus ja viimased osad olid väga tugevad.
Võrreldes esimese hooajaga, oli s2 oluliselt parem. Ei hakatud enam niivõrd venitama etc.
Nüüdseks on tal hooaeg läbi juba.
hint wrote:Soovitan sul hooaja lõpuni vaadata, tõusvas joones edenes lõpus ja viimased osad olid väga tugevad.
Nüüdseks on tal hooaeg läbi juba.
Päevik | 2021

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Olen eriarvamusel (Leveli ja hintiga). Minu jaoks oli esimene hooaeg selgelt tugevam ja ka selle hooaja esimesed 5 osa hoidsid taset. Aga peale seda hakkas vaikselt kokku varisema - äkki see metsik tempo käis üle jõu?
Sarjas oli ka varem palju ebaloogilist (eelkõige luurealast), aga vähemalt tegelased ise tundusid päris. Enam mitte. Ka nn märuliloogika ei kannata mingit kriitikat. Brody-Carrie liini lüpsti liiga kaua. "Padrun kadunud" Mike? Isegi Quinni tegelane rikuti viimase osaga ära. Jne. Inimesed lihtsalt ilmuvad ja teevad imelikke asju.
Aga võib-olla on asi lihtsalt selles, et ma ei suuda leppida sarja moondumisega 24-ks. Äkki järgmisel hooajal harjun ära.
2. hooaeg - (5*9/10 + 7*5/10)/12 ≈ 6+/10
Sarjas oli ka varem palju ebaloogilist (eelkõige luurealast), aga vähemalt tegelased ise tundusid päris. Enam mitte. Ka nn märuliloogika ei kannata mingit kriitikat. Brody-Carrie liini lüpsti liiga kaua. "Padrun kadunud" Mike? Isegi Quinni tegelane rikuti viimase osaga ära. Jne. Inimesed lihtsalt ilmuvad ja teevad imelikke asju.
Spoiler :
Fact is, the law says you cannot touch! But I think I see a lotta lawbreakers up in this house tonight...
0ll wrote:Olen eriarvamusel (Leveli ja hintiga). Minu jaoks oli esimene hooaeg selgelt tugevam ja ka selle hooaja esimesed 5 osa hoidsid taset. Aga peale seda hakkas vaikselt kokku varisema - äkki see metsik tempo käis üle jõu?
Sarjas oli ka varem palju ebaloogilist (eelkõige luurealast), aga vähemalt tegelased ise tundusid päris. Enam mitte. Ka nn märuliloogika ei kannata mingit kriitikat. Brody-Carrie liini lüpsti liiga kaua. "Padrun kadunud" Mike? Isegi Quinni tegelane rikuti viimase osaga ära. Jne. Inimesed lihtsalt ilmuvad ja teevad imelikke asju.Aga võib-olla on asi lihtsalt selles, et ma ei suuda leppida sarja moondumisega 24-ks. Äkki järgmisel hooajal harjun ära.Spoiler :
Ma totaalselt ühel meelel. Just see 24'ks moondumine häirib mind ka kohutavalt. Esimene hooaeg oli palju tugevam ning ei lasknud liigselt liugu selle peal, aga teises hooajas paistsid silma kohad, kus on justkui üks-ühele kopeeritud selle kõige parema luuresarja ideid:
Spoiler :
Ja Brody tegelasel on ka ohtu Castielistuda. Liigne hea-halb-liha-kala tants-trall ei tule kindlasti kasuks. Kiidan samas finaali silda 3. hooajaks - tundub, et läheb jälle põnevamaks. Ja mulle meeldib Brody-Carrie keemia.
teine hooaeg - 6/10
Last edited by Forzelius on 12. November 2013, 03:34, edited 1 time in total.

1. hooaeg oli ikka palju kõvem jah.
Spoiler :
Olen viimasel ajal uuesti seda seriaali hindama hakanud. Vahepeal oli küll väga anti-hunnitu emotsioon, aga vat nüüd jälle meeldib. Viimane osa siis:
Tundub esmapilgul, et see ja mõnd teised rehad jäeti rajale. Loodetavasti suudetakse neist järgnevate nädalate jooksul edukalt kõrvale põigelda. Hea meelelahutus.
Edit: samamoodi nagu 3.1's see
Spoiler :
Tundub esmapilgul, et see ja mõnd teised rehad jäeti rajale. Loodetavasti suudetakse neist järgnevate nädalate jooksul edukalt kõrvale põigelda. Hea meelelahutus.
Edit: samamoodi nagu 3.1's see
Spoiler :

S3E4 - lõpp oli ikka täiega värskendav ja super! Siiani kõik nii masendav olnud.
Kõva sari igal juhul!
Spoiler :
Kõva sari igal juhul!
Praegu olen ikka tõeliselt jälle selle seebi armastajate poolele üle läinud. Ma naudin seda, kuidas tegijad jagavad oma fookust kaheks: fiktsionaalseks 24-stiilis üledramatiseeritud spioonipõnevikuks ning eneseteadlikuks 21. sajandi antiameerikaliku ühiskonna varjupooleks. Saab nii vingeid cliffhangereid ja järk-järgult jutustamist [kus kogu aeg tuleb uus info välja (stiil, mille "24" populaarseks tegi), uus boss, uus ülesanne-missioon] kui ka näiliselt ehtsaid ülestunnistusi. Tänases osas Quinn ja too detektiiv (3.7). Samamoodi ka kogu Sauli, kes on vast lemmiktegelaseks muutunud oma haavatavusega, ideoloogia. Positiivsete omadustega tüüp, kellele elad kogu hingest kaasa, aga juba tajud ette, kuidas sellised rajalt maha võetakse. Loodan südamest, et eksin sellega.
Veits ramble, aga üks teema, mis tõesti läbi kumab, on see, et autorid tahavad nagu ülejäänud maailmas vähendada seda arvamust, et USA oma spioneerimiste ja sõdimistega nii sinisilmne on. Ja kuna ma ei tea, kui palju protsenti mikidest sellega nõustub, siis ei tea ka, kui väga see neil korda läheb. Mina soovin neile kõike paremat, igatahes. Säärane multimeediastrateegia on hea platvormi peal, tegelikult. "Homeland" on populaarne seriaal, vaatajaid on miljonites. Mingisugune alateadvuslik mõju ikka edasi kandub. Mis tegelikult toimub, seda ei tea ju keegi, kogu arusaam kõrvalseisjatel, kes tahavad midagi juurde mõelda, päädib wikileaksi, erinevate vandenõuteoreetikute ja vilepuhujatega. Ning ei väida üldse, et seal tõepõhja ei ole; kõik lihtsalt ei kuulu sinna ja kuna ei salli isiklikult üldistusi, siis on tore näha, kuidas homeland tahab näidata, et kõik ameeriklased ei ole ühesugused ja risti ette lüües relva kätte haaravad iraaki-iraani-afgaani rünnakuid pooldavad ultrapatrioodid.
Dramaturgiliselt, kui Brody tütar välja arvata, meeldivad mulle praktiliselt kõik liinid. F. Murray Abraham on hea vahelüli Sauli ja CIA vahel, loodan tema tegelasele pikka eluiga. Brodyt ennast võiks rohkem olla tänavuses hooajas, aga kuna see on juba poole peal, siis äkki ongi tegemist selle nišiga ja ausalt öeldes ei soovi ka niisama kohatäitmist, nii et kui stsenaristidel tõesti mingeid ideid pole, siis bravo, et peategelasele sellise hingamisruumi tekitavad. Brody naine ja tütar tõmbavad nüüd ilmselt tagasi, neile tekitati selline südamlik kunstlik ajutine lahkuminek, mis nagu sobiks olema selleks hooajaks suurematest muutustest kõik, eks näis. Aru ei saa väga sellest viimase osa jooksul üles kerkinud Carrie "pulga"-twistist, aga jätan võimaluse teistpidi mõelda. Kõik on 5+ tegelikult, mulle meeldib.
Veits ramble, aga üks teema, mis tõesti läbi kumab, on see, et autorid tahavad nagu ülejäänud maailmas vähendada seda arvamust, et USA oma spioneerimiste ja sõdimistega nii sinisilmne on. Ja kuna ma ei tea, kui palju protsenti mikidest sellega nõustub, siis ei tea ka, kui väga see neil korda läheb. Mina soovin neile kõike paremat, igatahes. Säärane multimeediastrateegia on hea platvormi peal, tegelikult. "Homeland" on populaarne seriaal, vaatajaid on miljonites. Mingisugune alateadvuslik mõju ikka edasi kandub. Mis tegelikult toimub, seda ei tea ju keegi, kogu arusaam kõrvalseisjatel, kes tahavad midagi juurde mõelda, päädib wikileaksi, erinevate vandenõuteoreetikute ja vilepuhujatega. Ning ei väida üldse, et seal tõepõhja ei ole; kõik lihtsalt ei kuulu sinna ja kuna ei salli isiklikult üldistusi, siis on tore näha, kuidas homeland tahab näidata, et kõik ameeriklased ei ole ühesugused ja risti ette lüües relva kätte haaravad iraaki-iraani-afgaani rünnakuid pooldavad ultrapatrioodid.
Dramaturgiliselt, kui Brody tütar välja arvata, meeldivad mulle praktiliselt kõik liinid. F. Murray Abraham on hea vahelüli Sauli ja CIA vahel, loodan tema tegelasele pikka eluiga. Brodyt ennast võiks rohkem olla tänavuses hooajas, aga kuna see on juba poole peal, siis äkki ongi tegemist selle nišiga ja ausalt öeldes ei soovi ka niisama kohatäitmist, nii et kui stsenaristidel tõesti mingeid ideid pole, siis bravo, et peategelasele sellise hingamisruumi tekitavad. Brody naine ja tütar tõmbavad nüüd ilmselt tagasi, neile tekitati selline südamlik kunstlik ajutine lahkuminek, mis nagu sobiks olema selleks hooajaks suurematest muutustest kõik, eks näis. Aru ei saa väga sellest viimase osa jooksul üles kerkinud Carrie "pulga"-twistist, aga jätan võimaluse teistpidi mõelda. Kõik on 5+ tegelikult, mulle meeldib.