Cloverfieldi tee 10
Moderator: Meeskond
- Ralf
- love <3
Cloverfieldi tee 10
Cloverfieldi tee 10
10 Cloverfield Lane (2016)
Suhtekriisi tõttu masendunud Michelle (Mary Elisabeth Winstead) satub maanteel ränka avariisse ning kui ta lõpuks teadvusele tuleb, selgub, et on vigastatuna mingisse kinnisesse kongi suletud. Paanika. Tuppa astub vanamees nimega Howard (John Goodman), kes väidab, et on tüdruku elupäästja, et nad on maa-aluses turvapunkris ning et väline maailm olevat vahepeal keemiarelva rünnakus hävitatud. Raske uskuda. Kas tegu on võika maniaki või hullukesest vanainimesega? Peagi selgub, et Michelle pole kongis ainus kinnipeetav ning vanamehe motiivid hakkavad järkjärgult hargnema...
Ülevaate lisas: Wisegirl
Loe täielikku tutvustust siit
10 Cloverfield Lane (2016)
Suhtekriisi tõttu masendunud Michelle (Mary Elisabeth Winstead) satub maanteel ränka avariisse ning kui ta lõpuks teadvusele tuleb, selgub, et on vigastatuna mingisse kinnisesse kongi suletud. Paanika. Tuppa astub vanamees nimega Howard (John Goodman), kes väidab, et on tüdruku elupäästja, et nad on maa-aluses turvapunkris ning et väline maailm olevat vahepeal keemiarelva rünnakus hävitatud. Raske uskuda. Kas tegu on võika maniaki või hullukesest vanainimesega? Peagi selgub, et Michelle pole kongis ainus kinnipeetav ning vanamehe motiivid hakkavad järkjärgult hargnema...
Ülevaate lisas: Wisegirl
Loe täielikku tutvustust siit
Re: Cloverfieldi tee 10
Lugesin IMDb'st, et "10 Cloverfield Lane'i" sisu olevat suhteliselt sarnane ühe episoodiga sellisest kirgi mitte kütnud sarjast nagu "Metal Hurlant Chronicles". Kuna tegu on antaloogiasarjaga, mille episoodidel omavahel seoseid pole, ühe osa pikkus on kõigest 24 minutit ning lisaks tegi vastavas segmendis kaasa ka James Marsters, olin suure Ghost of the Roboti fännina vähemalt pooleldi kohustatud selle üllitise üle vaatama. Kui odav telefilmilik produktsioon, küllalt nõrk stsenaarium ning tõsiasi, et isegi James bloody Marsters seda (post)apokalüptilist katastroofi päästa ei suutnud välja jätta, siis ei soovitaks seda ikka kellelegi. Tõenäoliselt sattuski keegi "10 Cloverfield Lane'i" meeskonnast selle episoodi peale ja mõtles: "Oh, väga lahe. Veel lahedam oleks, kui see poleks nagu halb. Kutid, mis arvate?" Õigupoolest oli ainus aspekt, milles "Metal Hurlant Chroniclesi" episood minu silmis "Cloverfieldi" järjest tugevam oli see, et see polnud "Cloverfieldi" järg. Kuigi "Cloverfield" liigkõrgete ootuste tõttu minu jaoks midagi pettumuselaadset oli, siis ei tähenda see kuidagi, et sellele järje valmimine minus antipaatiat tekitanud oleks. Kuna kõnealune järg pidi algselt olema aga hoopis täiesti eraldiseisev õudusfilm, siis oli ka üsna selge, milline see linateos ilma sunnitud "Cloverfieldiga" sidumist olnud oleks. Kaks sõna: parem.
Üldiselt siiski täitsa tore.
7-8/10
See lugu iseloomustab mu tundeid, kui sain aru, et olin just ostnud pileti reede õhtuks kinos esimest nädalat jooksvale õudusfilmile.
Spoiler :
Üldiselt siiski täitsa tore.
Spoiler :
7-8/10
See lugu iseloomustab mu tundeid, kui sain aru, et olin just ostnud pileti reede õhtuks kinos esimest nädalat jooksvale õudusfilmile.
Oo, Danny poiss! Täitsa soliidne debüüt.
7/10
Vaatasin nüüd treileri ka ära. Jälle üks nii-tuleb-filmile-treilerit-teha tüüpi treiler juures.
EDIT: TIL, et "I Think We're Alone Now" pole originaalis Tiffany lugu.
Spoiler :
7/10
Vaatasin nüüd treileri ka ära. Jälle üks nii-tuleb-filmile-treilerit-teha tüüpi treiler juures.
EDIT: TIL, et "I Think We're Alone Now" pole originaalis Tiffany lugu.
Päevik | 2021

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
- Ralf
- love <3
7.5/10
Heh, meenus mullegi "Barton Fink" John Goodmani oskuslikku osatäitmist jälgides.
Korralik väike thriller. Oleks ikkagi tahtnud tugevamat seotust "Cloverfieldiga". See siin on "Cloverfieldile" sama mis "Halloween 3" on esimesele "Halloweenile".
ARVUSTUS
Korralik väike thriller. Oleks ikkagi tahtnud tugevamat seotust "Cloverfieldiga". See siin on "Cloverfieldile" sama mis "Halloween 3" on esimesele "Halloweenile".
ARVUSTUS
icheckmovies / imdb / last.fm / rateyourmusic / quora
Tuleb tõdeda, et kõik seni nähtud J.J. kirjutatud naistegelased on mulle väga meeldinud.
no homo
Jääb üksnes kajana korrata seda, mida eelpool on juba öeldud. 10CL on tõesti täiesti asjalik väike põnevik. Suurepäraselt valitud näitlejate kolmik, kelle rollisooritused on läbinisti tugevad. Väga sümpaatne on ka see kuivõrd palju 10CL kommunikeerib läbi visuaalide ja tegevuse - esimesed viis minutit on täiesti dialoogivabad, aetud habe pole eales olnud nii kriipi jnejne. Näiteid on palju, sest tegemist on teadliku valikuga, mis läbib kogu filmi.
Vaatasin enne Cloverfieldi veresugulast üle Tractenbergi tehtud lühifilmid More You Can Chew ja Portal: No Escape. Need jätsid palju rabedama mulje, kui mäletasin. Mitte isegi visuaalselt, mõlemad on lavastatud väga kindla käega. Aga pigem jäi midagi loo tasamel vajaka. Ning see kandub 10 Cloverfield Lane'i üle.
Ma ei tea, kas seda väidet saaks mingil metatasemel spoileriks lugeda, kuid seos Cloverfieldiga on tõesti väga napp ning eksisteerib rohkem promo tasandil. Hetkel ei kujuta täpselt ette, et Cloverfield/10 Cloverfield Lane mahuks ühte universumisse. Kui see tegevus peaks toimuma samas ajaliinis oleks ebaloogiline, et New Yorkis toimunule üleüldse ei viidata. Saan aru, et "Cloverfield" saabki olema pigem koondnimetus antoloogiasarjale. Ühendavaks lüliks on siis ilmselt veidi tavatu lähenemine põnevik-õudusžanrile. Mis seniste sissekannete põhjal sobiks mulle isiklikult väga hästi. Samas nõustun JazZ-i poolt öelduga, kui kunagi tulevikus tehakse veel vähemalt üks sarnase atmosfääriga ja samaagselt täiesti erinev Cloverfieldi film, siis joonistuks too kavatsus selgemini ning usutavamalt välja.
inb4
Vaatasin enne Cloverfieldi veresugulast üle Tractenbergi tehtud lühifilmid More You Can Chew ja Portal: No Escape. Need jätsid palju rabedama mulje, kui mäletasin. Mitte isegi visuaalselt, mõlemad on lavastatud väga kindla käega. Aga pigem jäi midagi loo tasamel vajaka. Ning see kandub 10 Cloverfield Lane'i üle.
Spoiler :
Ma ei tea, kas seda väidet saaks mingil metatasemel spoileriks lugeda, kuid seos Cloverfieldiga on tõesti väga napp ning eksisteerib rohkem promo tasandil. Hetkel ei kujuta täpselt ette, et Cloverfield/10 Cloverfield Lane mahuks ühte universumisse. Kui see tegevus peaks toimuma samas ajaliinis oleks ebaloogiline, et New Yorkis toimunule üleüldse ei viidata. Saan aru, et "Cloverfield" saabki olema pigem koondnimetus antoloogiasarjale. Ühendavaks lüliks on siis ilmselt veidi tavatu lähenemine põnevik-õudusžanrile. Mis seniste sissekannete põhjal sobiks mulle isiklikult väga hästi. Samas nõustun JazZ-i poolt öelduga, kui kunagi tulevikus tehakse veel vähemalt üks sarnase atmosfääriga ja samaagselt täiesti erinev Cloverfieldi film, siis joonistuks too kavatsus selgemini ning usutavamalt välja.
inb4
eerik wrote:Hea näide sellest, kuidas teha täiesti ebacloverfielilikku põnevusfilmi. Fucking kohutavalt halb.
JazZ- wrote:Kuna kõnealune järg pidi algselt olema aga hoopis täiesti eraldiseisev õudusfilm, siis oli ka üsna selge, milline see linateos ilma sunnitud "Cloverfieldiga" sidumist olnud oleks.
Kust see info pärineb? Seos "Cloverfieldiga" seisneb ju ikkagi pealkirjas, mitte filmi sisus. Ja pealkiri pandi pärast filmimise lõppu. Või filmimise lõppfaasis - ma pole päris kindel -, kuid kahtlen sügavalt, et see kuidagi stsenaariumit mõjutas. Ilmselt pead "sunnitud sidumise" all silmas seda
Spoiler :
Spoiler :
Rassu wrote:JazZ- wrote:Kuna kõnealune järg pidi algselt olema aga hoopis täiesti eraldiseisev õudusfilm, siis oli ka üsna selge, milline see linateos ilma sunnitud "Cloverfieldiga" sidumist olnud oleks.
Kust see info pärineb?
Spoiler :
- Ralf
- love <3
Ma olen samuti kuulnud, et algselt see oli õudusfilm nimega "Valencia" ja kui tekkisid probleemid ühel hetkel, siis uued stsenaristid aitasid selle "Cloverfieldi" "lähisugulaseks" ümber lihvida.
Ainus seos, mida "Cloverfieldiga" nägin:
Ainus seos, mida "Cloverfieldiga" nägin:
Spoiler :
Kuulasin Slashfilmi podcaste, milledest ühes rääkis Dan Tractenberg ise ka. Tema esitas infot mõningal määral erinevalt, võrreldes sellega, mis eelpool öeldud.
Spoiler :
- Ralf
- love <3
Jolt wrote:Spoiler :
Minu silmis on selline asi ikka täielik publiku petmine.
A kas seda üldse turustati "Cloverfieldi" järjena? Abrams on mõlemaga seotud, aga rohkem ühist nagu polegi. Sama hästi võiks "A Bigger Splashi" peale pahane olla, et see "Splashiga" üldse sarnane polnud. Also, kui see on publiku petmine, siis seda ainult kõige positiivsemas mõttes. Umbes et: "Kurat, tahtsin "Cloverfieldi" järge näha, aga need raisad tegid hoopis hea filmi!"
Jolti Slashfilmist pärinev informatsioon on küllalt lähedasel kujul ka "10 Cloverfield Lane"-i Wikipedia lehel olemas ja kuna vähemalt viimane neist on usaldusväärne allikas, siis oleks see uudis "Newsroomis" reportable olnud (see ei ole off-topic, sest John Gallagher Jr. mängis "Newsroomis", vaikige). Igal juhul Jolti infole lisaks (või seda korrates, ma pole päris kindel) tooksin välja veel järgmise lõigu:
Hakkan tasapidi juba mõistma, miks "Lost" nii seosetu oli, kui "Cloverfieldis olid tegelased, 10 Cloverfield Lane'is on ka tegelased - ma näen mustrit!!!" tõesti J.J. mõttekäigu kokku võtab.
Samalt Wiki leheküljelt sain lisaks teada, et mõndade spekulatsioonide kohaselt pidi "Super 8" samuti teatud sorti "Cloverfieldi" sugulane olema, mille J.J. kahjuks aga ümber lükkas. Mõnevõrra kahju, kuna see oleks perekonda kuulunud vähemalt sama hästi kui "10 Cloverfield Lane". Võib-olla oleks keegi isegi matusteks kohale tulnud.
Spoiler :
Hakkan tasapidi juba mõistma, miks "Lost" nii seosetu oli, kui "Cloverfieldis olid tegelased, 10 Cloverfield Lane'is on ka tegelased - ma näen mustrit!!!" tõesti J.J. mõttekäigu kokku võtab.
Samalt Wiki leheküljelt sain lisaks teada, et mõndade spekulatsioonide kohaselt pidi "Super 8" samuti teatud sorti "Cloverfieldi" sugulane olema, mille J.J. kahjuks aga ümber lükkas. Mõnevõrra kahju, kuna see oleks perekonda kuulunud vähemalt sama hästi kui "10 Cloverfield Lane". Võib-olla oleks keegi isegi matusteks kohale tulnud.
- Ralf
- love <3
Rassu wrote:A kas seda üldse turustati "Cloverfieldi" järjena? Abrams on mõlemaga seotud, aga rohkem ühist nagu polegi. Sama hästi võiks "A Bigger Splashi" peale pahane olla, et see "Splashiga" üldse sarnane polnud. Also, kui see on publiku petmine, siis seda ainult kõige positiivsemas mõttes. Umbes et: "Kurat, tahtsin "Cloverfieldi" järge näha, aga need raisad tegid hoopis hea filmi!"
Aga kui pealkirjas poleks sõna Cloverfield, oleks poole vähem inimesi seda vaatama läinud, ja tegijad teavad seda väga hästi.
Mitte et tegemist oleks viletsa filmiga, mida oleks poole vähem inimesi pidanud vaatama minema.
- These Silent Nights
- Teadmata kadunud

Spoiler :
8/10 ja minu selle aasta top 5 juba praegu, pole küsimustki.