Marslane
Moderator: Meeskond
Marslane
Marslane
The Martian (2015)
Mehitatud missioon Marsil läheb ootamatult luhta ning sealne meeskond peab tormi tõttu viivitamatult lahkuma nimetatud planeedilt, jättes paratamatult maha ühe astronautidest, Mark Watney, keda nüüd peetakse olevat surnud. Ent teistelegi teadmata elab Mark selle surmava tormi üle.
Olles nüüd miljonite kilomeetrite kaugusel Maast ja omades vaid 31 päeva toiduvaru, peab ta nüüd hakkama võõral planeedil ja täiesti üksi toime tulema elus püsimisega ning samal ajal teavitama Maad oma elusolekust.
Kui eelnimetatud info lõpuks Maani jõuab, hakkavad NASA ja teised rahvusvahelised teadlased koheselt mõtlema, kuidas tuua "marslane" turvaliselt koju. Ent süümepiinade tõttu Marki meeskonnakaaslastel kannatust nii palju ei jagu ja hakkavad samal ajal koheselt salaja hauma plaani minna ise sellele peaaegu et võimatule päästemissioonile ja tuua enda meeskonnakaaslane tagasi oma koduplaneedile.
Loe täielikku tutvustust siit
The Martian (2015)
Mehitatud missioon Marsil läheb ootamatult luhta ning sealne meeskond peab tormi tõttu viivitamatult lahkuma nimetatud planeedilt, jättes paratamatult maha ühe astronautidest, Mark Watney, keda nüüd peetakse olevat surnud. Ent teistelegi teadmata elab Mark selle surmava tormi üle.
Olles nüüd miljonite kilomeetrite kaugusel Maast ja omades vaid 31 päeva toiduvaru, peab ta nüüd hakkama võõral planeedil ja täiesti üksi toime tulema elus püsimisega ning samal ajal teavitama Maad oma elusolekust.
Kui eelnimetatud info lõpuks Maani jõuab, hakkavad NASA ja teised rahvusvahelised teadlased koheselt mõtlema, kuidas tuua "marslane" turvaliselt koju. Ent süümepiinade tõttu Marki meeskonnakaaslastel kannatust nii palju ei jagu ja hakkavad samal ajal koheselt salaja hauma plaani minna ise sellele peaaegu et võimatule päästemissioonile ja tuua enda meeskonnakaaslane tagasi oma koduplaneedile.
Loe täielikku tutvustust siit
Re: Marslane
https://www.youtube.com/watch?v=5SemyzKgaUU
Adam Savage Interviews 'The Martian' Author Andy Weir
Väga huvitav
Adam Savage Interviews 'The Martian' Author Andy Weir
Väga huvitav
Päevik | 2021

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kes iganes lisas The Martian'i uuesti andmebaasi, siis dokumenteerimise mõttes panen selle ülevaate/arvamuse siia:

8/10
Väga meeldis, siiski vähem oleks tõesti võinult olla stseene Maal. Jagus nii huumorit kui ka selliseid nutusemaid olukordi. Matt Damon sai hästi hakkama, üldse teisi inimesi oleks võinud vähem näidata.
Tubli Ridley Scott seekord, aga 3D oli ikkagi ülearune ja ei andnud filmile midagi juurde...
Väga meeldis, siiski vähem oleks tõesti võinult olla stseene Maal. Jagus nii huumorit kui ka selliseid nutusemaid olukordi. Matt Damon sai hästi hakkama, üldse teisi inimesi oleks võinud vähem näidata.
Tubli Ridley Scott seekord, aga 3D oli ikkagi ülearune ja ei andnud filmile midagi juurde...
- uLtImAtEcRiTiC
- Filmiveeb.ee meeskond

Meenutas mõneti hiljuti nähtud "Everesti" (heas mõttes). Kui viimases oli algus veidi aeglane ja filmi parim osa avaldus alates mäkketõusust, siis "Marslase" puhul pean tugevamaks osaks just väga head algust. Samas lõpp vajus veidi ära ja mõjus kohati tobedalt. Muus osas olen tundmatu filmisõbra ja Zineraga nõus. Vahva muusikavalik.
3-D pilt oli vahepeal nii tume, et peaks vist tulevikus korraliku heledusega HD-s üle vaatama.
8/10
3-D pilt oli vahepeal nii tume, et peaks vist tulevikus korraliku heledusega HD-s üle vaatama.
8/10
- DaydreamDiamond
- Ristiisa

Mina nautisin 3D-d väga. Kosmosefilmide puhul minu meelest 3D toimib ikka väga hästi (Gravity). Muidugi, oskus seda kasutada mängib ka ikka rolli.
Aeg läks nigu niuhti. Ilus oli vaadata, hea oli kuulata.
Aeg läks nigu niuhti. Ilus oli vaadata, hea oli kuulata.
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Kahjuks meeldis oluliselt vähem, kui lootsin. Liiga lillu-lullu-kõik-on-nii-vahva-ja-helge. Visuaalselt oli muidugi võimas, aga kohati see sisu...
- DaydreamDiamond
- Ristiisa

tuusla wrote:Kahjuks meeldis oluliselt vähem, kui lootsin. Liiga lillu-lullu-kõik-on-nii-vahva-ja-helge. Visuaalselt oli muidugi võimas, aga kohati see sisu...
Hakkasin ise ka sama takkajärgi mõtlema.
Spoiler :
New Yorkeri artikkel võtab hästi sama teema läbi.
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
- Ralf
- love <3
7.5/10
Mulle küll sobis filmi positiivne ja tujuküllane meeleolu, kusjuures Matt Damon kannab seda väga kenasti. Olen nõus, et fookus oleks rohkem võinud olla Watney seiklustel Marsil ja minu arust oleks lõpp võinud saabuda kas või
aga mõnusalt meeleolukas kosmosefilm üldiselt, mida tulevikus meeleldi veel korra vaataks.
Arvustus
Spoiler :
aga mõnusalt meeleolukas kosmosefilm üldiselt, mida tulevikus meeleldi veel korra vaataks.
Arvustus
icheckmovies / imdb / last.fm / rateyourmusic / quora
Minu jaoks oli "Marslane" pigem pettumus, kuigi kõrgeid ootusi ei seadnud. Natuke liiga Hollywood, eriti just lõpp. Kuidagi liiga lihtne ja rohkem (lillu-lullu-kõik-on-nii-vahva-ja-helge) kogupere film. Minu arust visuaalselt polnud film ka teab-mis jalustrabav või kaunis.
5,5/10
5,5/10
Kartsin, et tuleb järjekordne "Moon" või "Gravity", aga õnneks on "Marslase" näol tegemist ikkagi hea filmiga. Eeldan, et see õnnestus puhtalt tänu Drew Goddardi osalusele. Piiratud tegevustikust hoolimata on kuidagi suudetud säilitada küllalt kiire kulg terve teose vältel, võrratu cast tagab laitmatu näitlemise, draamat ja traagikat on sisu kohta piisavalt, aga sugugi mitte ülearu. Hakkasin mõtlema, et kas see ongi mu esimene kokkupuude Matt Damoniga (kui "Team America" välja arvata), aga tegelikult on "EuroTrip" ka kunagi ammu nähtud. Igatahes näitleb Damon päris hästi ja kohati jäi isegi mulje, nagu ta võiks Mark Wahlbergist erinev inimene olla. Kusjuures visuaalid ei olnud üldse nii võimsad, kui eeldanud olin, aga siinkohal on süüdlaseks vist pigem uusim "Star Wars", mille uhkeid maastikukaadreid ma juba kolm korda kinos uudistamas olen käinud, ning neid naljalt üle ei trumpa. Mackenzie Davis oli siin küll kõige armsam asi iial.
9/10
9/10
Hea film oli 
9/10
9/10
Kuri keel on teravam kui nuga.
Varga vastu pandi vanasti luuavars ukse taha, röövlile pandi luuavarrega vastu pead!
Avengers assemble!
Varga vastu pandi vanasti luuavars ukse taha, röövlile pandi luuavarrega vastu pead!
Avengers assemble!