Nominendid on:
Whiplash
The Lego Movie
Gone Girl
Guardians of the Galaxy
Birdman
Aasta filmimuusika 2014
- Ralf
- love <3
Re: Aasta filmimuusika 2014
Kusjuures - vist esimene kord, kui mul nominentidest päris terav ettekujutus on, tavaliselt ma tahtmatult ignoreerin filmimuusikat täielikult. Tean, et "Gone Girli" muusika pigem häiris mind enamasti, "Birdmani" trummidega sama lugu. "Guardians of the Galaxy" puhul mäletan, tõsi küll, ainult soundtracki (kas hoopis hääletati selle pärast, mitte Tyler Batesi score'i?) ja "Whiplashist" on samuti meeles pigem need tuntud jazz-palad - kui palju seal filmi enda jaoks kirjutatud muusikat üldse oli? Ei teagi seega, mida valida... Võtan "Lego filmi", sest Everything Is Awesome!
icheckmovies / imdb / last.fm / rateyourmusic / quora
Pean Birdmani trummidega leppima, sest Imiteerimismäng lõpphääletusele ei jõudnud.
Päevik | 2021

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Birdman ei oleks ilmselt nii hea ilma selle tümpsuva trummipõrinata.
Whiplash
Ma ei tea, mille alusel ma need valikud kandidaatide esitamisel sedavõrd kerge käega ära tegin... sest praegu on mul küll väga raske üht ja selgelt parimat valida.
Filmimuusikat on kõigi enim hääli saanud filmide puhul kasutatud väga erineval moel, varieeruva efektiivsuse ja meeldivuse suhtega. Seega, vajab antud teema veidi pikemat mõtteaega.
Filmimuusikat on kõigi enim hääli saanud filmide puhul kasutatud väga erineval moel, varieeruva efektiivsuse ja meeldivuse suhtega. Seega, vajab antud teema veidi pikemat mõtteaega.
Oleks ka Imiteerimismängu poolt hääletanud, aga jääb Lego Movie.
The Lego Movie 
Hääletades oli veel lausa 3 minutit varu. See oli kahtlemata kõige raskem kategooria minu jaoks.
Hääletamise ajaks ma ei jõudnud läbi kuulata ainult GotG score'i, kuid nagunii enamus mõtlevad selle filmiga seoses Awesome Mix Vol.1 peale ja see on ka põhjus, miks ma selle soundtracki enda lõplikust valikust välja jätsin. Tahtsin valida ainult originaalse filmimuusika vahel ehk lõplik valik käis mul Whiplash'i, Gone Girl'i ja Birdman'i vahel. Mark Mothersbaugh' Lego Movie score on über-energiline ja palju "trancelikum" kui ma mäletasin ehk see langes valikust ära, kuigi "Everything Is Awesome!!!" on ikka
.
Otsustasin Whiplash'i kasuks mitmel põhjusel, mis on nii muusikalised kui muud.

P.S. Kui Whiplash'i siin valikus poleks, siis ma valiksin Gone Girl'i, sest Trent on talent!
Hääletamise ajaks ma ei jõudnud läbi kuulata ainult GotG score'i, kuid nagunii enamus mõtlevad selle filmiga seoses Awesome Mix Vol.1 peale ja see on ka põhjus, miks ma selle soundtracki enda lõplikust valikust välja jätsin. Tahtsin valida ainult originaalse filmimuusika vahel ehk lõplik valik käis mul Whiplash'i, Gone Girl'i ja Birdman'i vahel. Mark Mothersbaugh' Lego Movie score on über-energiline ja palju "trancelikum" kui ma mäletasin ehk see langes valikust ära, kuigi "Everything Is Awesome!!!" on ikka
Otsustasin Whiplash'i kasuks mitmel põhjusel, mis on nii muusikalised kui muud.
- Jazz-muusika pole olnud kunagi minu teema, ent Whiplash pani mind seda uues valguses nägema. Mitte et ma nüüd iga päev džässi kuulaks, aga selle soundtrack sobib nt. hästi lauamänguõhtu taustaks (testitud) vms.
- Whiplash tegi ühe loo põhjal paremat Birdman'i kui Birdman. Drum & Drone meeldis mulle pisut rohkem, kui ükski Birdman'i trummitamine. Huvitav, et sel aastal oli 2 filmi, kus olid olulisel kohal trummid.
- Mitte-muusikaline põhjus: Whiplash > Gone Girl > Birdman. Kuna Gone Girl paneb aasta filmi kinni, siis kulus Whiplashile siin hääl ära. Osaliselt on see ka J.K. Simmons'i saamata jäänud nominatsiooni eest.

P.S. Kui Whiplash'i siin valikus poleks, siis ma valiksin Gone Girl'i, sest Trent on talent!