Kaldale uhutud

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderator: Meeskond

Asko
Bond, James Bond
Bond, James Bond

Kaldale uhutud

Post by Asko »

Kaldale uhutud
Cast Away (2000)

Chuck Noland (Tom Hanks) on FedExi spetsialist, kelle erialast ja isiklikku elu valitseb kell. Täna viib töö ta Moskvasse, järgmisel nädalal juba Lõuna-Ameerikasse, kusjuures sageli saavad nii Chuck ise kui tema pruut Kelly sellest teada vaid veidi enne reisi algust. Kuid mehe elu muutub päeva pealt, kui ta elab üle lennuõnnetuse. Katastroofist ainsana eluga pääsenud Chuck satub üksikule troopikasaarele, kus tuleb järgnevad määramatud päevad-kuud-aastad hakkama saada. Lootusi hoiab kõrgel säilinud pilt kallist Kellyst, kuid nende kohtumine ei pruugi enam teoks saada.

Loe täielikku tutvustust siit
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

Post by Forzelius »

Natuke võimatu film, sest, ega see, et sellistes robinsoni-tüüpi filmides niimoodi juhtub, ei tähenda, et päriselt nii juhtub. Aga Hanks mängis seda rolli hästi, just oma tasemele vastavalt.
ImageImageImage
Mihkel
Ristiisa
Ristiisa

Post by Mihkel »

mulle see film meeldis ja tom hanks näitles tõesti hästi
Ralf
love <3

Post by Ralf »

Sümpaatne film Zemeckiselt.

Eriti meeldis see Wilson the Volleyball'i idee ja väga toredaks osutus, et peale Hanksi päästmist ei tulnud kohe lõputiitrid, vaid jooksis oma pool tundi edasi ja rääkis, mis edasi sai. Selliselt filmilt ootaks pidevat "seikluslikkust", polnud seda seal tuhkagi ja see sobis ka õnneks. Asjal on igatahes ka korralik point sees.

7/10
Last edited by Ralf on 22. June 2011, 11:58, edited 1 time in total.
ingrids
Raevunud härg
Raevunud härg

Post by ingrids »

Wilson puges ka teistkordsel vaatamisel ikka nii hinge ja filmi kõige kurvem hetk on ikkagi vaieldamatult see, kui ta merre jääb. Muidu ka igati mõnus film, mida võiks mitmeid ja mitmeid kordi vaadata.
Max89
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

Post by Max89 »

Mulle väga meeldis. Tegelikult olen seda juba varem mitmeid kordi vaadanud. Iga korraga hakkab see film mulle aina rohkem meeldima. Minu arvates üks parimaid filme, kus Tom Hanks mänginud. Hindeks 10/10.
PisikeK2tuu
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

Post by PisikeK2tuu »

kindlasti on Tom Hanksil paremaid filme , mitte just kõige lemmikum .
6/10
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Post by uLtImAtEcRiTiC »

Pärast selle avastamist - Wilson the Volleyball ... Himself (uncredited) - tõstan oma kunagise 7/10 hinnangu 7,5/10-le.
Filmi ennast olen näinud lugematu arv kordi.

Kahju on
Spoiler :
tõelise staari, Wilsoni, saatusest. :( :(
damon
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

Post by damon »

Wilson oli lahe sell aga see filmi kinni maksnud FedEx rikkus asja ära.
Sellest ka üks punn maha ja kokku 6/10
adi
Ristiisa
Ristiisa

Post by adi »

Mida see FedEx siis täpsemalt ära rikkus?
damon
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

Post by damon »

adi wrote:Mida see FedEx siis täpsemalt ära rikkus?

Filmi lõpu rikkus ära. Mina tõlgendasin otseselt reklaamina: "Vaatamata kõigele jõuab meie saadetis alati kohale" vms.
Mulle ei ole kunagi meeldinud liiga silmapaistvad reklaamid filmides. Ma saan aru, et see on oluline panus filmi eelarvesse aga reklaam ei tohiks liiga domineeriv olla.
Kui näidatakse möödaminnes korraks on ok aga mitmed korrad filimis hakkab häirima.
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Post by Ronet »

damon wrote:
adi wrote:Mida see FedEx siis täpsemalt ära rikkus?

Filmi lõpu rikkus ära. Mina tõlgendasin otseselt reklaamina: "Vaatamata kõigele jõuab meie saadetis alati kohale" vms.
Mulle ei ole kunagi meeldinud liiga silmapaistvad reklaamid filmides. Ma saan aru, et see on oluline panus filmi eelarvesse aga reklaam ei tohiks liiga domineeriv olla.
Kui näidatakse möödaminnes korraks on ok aga mitmed korrad filimis hakkab häirima.

Imho oli FedEx väga hästi 'castitud'. Mingit fiktiivset firmat küll poleks tahtnud sinna filmi.
Hanks, Wilson ja FedEx. Kolm põhitegelast. :p
Päevik | 2021
Image
Image
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
damon
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

Post by damon »

Level wrote: Hanks, Wilson ja FedEx. Kolm põhitegelast. :p

Nüüd tabasid küll õigesti filmi olemust. Wilson oleks pidanud kandideerima kõrvalosatäitja Kuldgloobusele! :))
Zinera
Ristiisa
Ristiisa

Post by Zinera »

7/10

FedExi karm kuller suudab vast kõik läbi teha, aga 4 aastat üksikul saarel on paras katsumus. Sõbrad Wilson ja vaal andsid asjale jumet, ning ka lõpp ei olnud tavaline merehädaliste päästmine, leidus midagi enamat.
Lisaks palju õpetlikku üksikul saarel ellujäämiseks, väga hea... ;-)
Pixie
gatehead
gatehead

Re: Kaldale uhutud

Post by Pixie »

Mind küll FedEx'i kasutamine ei häirinud; täiesti ükskõik, kas tegemist päriselt olemas oleva või välja mõeldud firmaga. Ainus nitpick oleks, et soovisin rohkem näha Chuck'i kohanemist naasmisega inimeste sekka ja igapäeva mugavustega. Kõik muu meeldis, eriti muusika vähene kasutamine - loksuvad lained ning vaikus jätsid rusuvama mulje. Tom Hanks oli oma rollis suurepärane. Jäin rahule ka sellega, et lõpus kohale toimetatud kasti sisu ei näidatud (kui just intervjuudest vastust ei otsi). 9/10
Post Reply