Ridley Scott (ja aasta pettumus Prometheus) sai ka nominatsioone...
Nendest viiest kaalun eelkõige kolme - Ben Afflecki, Tarantino ja Wes Andersoni - vahel. Argo mulle ülemäära ei meeldinud (pigem hea kui väga hea) ning kuigi Ben väärib kiitust, pole see tema aasta.
Moonrise Kingdom meeldis, kõik need suured ja väikesed kiiksud, mida Anderson luua suutis, kuid veelgi enam meeldis Django. Ja kuna viimast aasta filmiks ei vali, siis Tarantino võib lohutusauhinna saada küll.
Jällegi ei vasta enne kui Argo nähtud, sest noh Ben Affleck ruulib, aga Peter Jackson (The Hobbit: An Unexpected Journey), Ridley Scott (Prometheus) ja Tom Hooper (Les Misérables) ei jää teistest maha. Joss Whedoni vahetaks ilusti Ridley Scotti vastu välja. Tom Hooper tegi midagi erakordset ning Jackson tõestas taas, et temast paremat fantaasia vallas ei ole.
Hetkel kaalun Benh Zeitlini (Beasts of the Southern Wild) ja Wes Andersoni (Moonrise Kingdom) vahel. Tarantino tõestas taaskord, et on Tarantino, aga Beasts tuli ei kuskilt ja hämmastas oma võluva maailmaga ning Andersoni maailm on antud juhul unikaalsem kui Tarantino.
Last edited by Spellbound on 27. January 2013, 00:19, edited 1 time in total.
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost? LEVEL 1
Järjekordne kategooria, kus kõik filmid on nähtud (+ veel kõik need, mis said vähemalt 2 nommi). Olen osanud filme valida. Tarantino vastu teised ei saa.
Last edited by rauls on 27. January 2013, 14:50, edited 1 time in total.
Hääl läks aga hoopis Wes Andersonile. Moonrise Kingdom on vat et tema stiili finest hour. Iga detaili ja tegelase perfektne viimistlus lubas klassikalisel üllatustevabal lool särada nii tugevalt, et taoline lugu muutus taas uueks ja huvitavaks. Peamine põhjus on siiski Andersoni stiil. Oh my god!
Esitasin Whedoni ja Johnsoni, kaalusin ka Zeitlini. Täiesti meelest läks ära Joe Carnahan. Hääl seega Whedonile - fännide suured ootused ja veel suurem stuudiopoolne surve, pidevat kantseladmist vajav staaride armee ja ebamõistlikult suur seltskond superkangalasi. Tulemuseks üks edukamaid filme läbi aegade. Tunnustamist väärt saavutus. Tarantino juhtpositsiooni ei suuda mõista - kas Djangos oli midagi sellist, mida ta varem paremini poleks teinud? Või on Tarantino lihtsalt nii hea, et teeb isegi alavormis olles kõigile teistele mugavalt pähe?
Fact is, the law says you cannot touch! But I think I see a lotta lawbreakers up in this house tonight...
Hiir liikus pärast Whedoni nime nägemist juba automaatselt selle juurde, aga kui väga ma kõnealust härrat ka ei armastaks, ei saa öelda, et "Avengers" mulle lavastusliku poole pealt nii meeletult muljet oleks avaldanud. Isegi mõni "Buffy" ja/või "Angeli" episood on selles osas mu mind'i rohkem blowinud. Ära solvu, Joss! Sa oled endiselt mu lemmikinimeste TOP 5's mu vanaema ja Wil Wheatoni vahel.
Nomineerisin Wes'i "Moonrise Kingdom'i" ja Quentin Dupieux'i "Wrong'i". Kahju, et viimane hääletusele ei pääsenud - päris vinge ju, kui praegu domineeriv Quentin omale nimekaimust konkurendi oleks saanud. Lisaks oli "Wrong" väga mõnusalt randoomne ja naljakas film. Vaadake võimaluse korral kindlasti ära!
Hääl läheb aga hoopis Ben'ile, kes nagunii igal pool ebaõiglaselt underdogiks jääb. Argo fuck yourself!
Näpp liigub kindlalt Joss Whedon'i nime suunas, kusjuures nomineerisin ise teised tüübid: Rian Johnson (Looper) ja Quentin Dupieux (Wrong). Kõrge 5 @ JazZ- Tarantino nimekaimu nomineerimise eest.