Blade Runner

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderator: Meeskond

Post Reply
Robert
Ristiisa
Ristiisa

Blade Runner

Post by Robert »

Blade Runner
Blade Runner

On 2019. aasta Los Angeles - kahvatu neoonvalgustatud, ülerahvastatud tänavatega linn, kus pidevalt sajab happevihma. Detektiiv Rick Deckard peab tabama ja hävitama 4 replikanti, tehislikult loodud inimest, kes põgenesid maavälisest kolooniast, kaaperdades laeva, et tulla maa peale oma loojat otsima.

Film on saanud kiita kunstnikutöö eest, kujutades los Angelese tulevikku.

Täielikku tutvustust loe siit.
eerik
Ristiisa
Ristiisa

Post by eerik »

“Blade Runner [Final Cut]” (1982/2007)

Fakt, et see film on visuaalselt lihtsalt niivõrd ilus ja Vangelise loodud suurepärane filmimuusika teevad “Blade Runnerist” väärtusliku ulmeklassika. Sisu, tegevustik ja keskkond on muidugi ka ülimalt fantastilised. Kuigi pean tunnistama, et film algas minu jaoks veidi uimaselt ja raskesti jälgitavalt, suutis filmi teine pool selle täielikult heastada.

hinne 5 (väga hea)

http://eerik.twstr.ee/2008/08/10/blade- ... -19822007/
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa

Post by Spellbound »

Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa

Post by lostinthemist »

Ma pean seda filmi veelkord vaatama, sest esimesel korral ei jätnud just kõige paremat muljet. Muidu nõustun, et visuaalne külg oli filmil oma aja kohta vapustav. Olustikku ja keskkonda suudeti väga tabavalt filmi tuua, et võta karbi lahti. Esimene pool oli unine, kuid teisel poolel hakkas film rohkem meeldima. Küll aga jõudis lõpusõnum kohale, mis tegi meele härdaks pärast vaatamist. Teate-küll-kelle viimased sõnad panid mõtlema..
Hetkel ma veel hinnet ei pane, pärast teistkordset vaatamist annan hinde.
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa

Post by Spellbound »

Minule oli algus väga sobilik. Natuke imelik tundus võib olla jah ja oli kuidagi aeglane ka aga hiljem filmi peale mõeldes teistsugust algust ei soovikski.
LEVEL 1
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Post by Rain »

Mulle küll eriti ei meeldinud. Filmi kujundus oli küll hea, aastal 1982 oli päris hea fantaasia inimestel tulevikust :)) .

5/10
d4ncestyle
Raevunud härg
Raevunud härg

Post by d4ncestyle »

no kas selle aja kohta paremaid filme oligi olemas kui see ? ja et h.ford on ka sellises ulmekas mänginud, hmm :pööritus: ja algus oli väga hea kui nüüd mõelda terve filmi peale.
haa, jah see lõpurepliik oli (Y)
Andke minna, ma tulen!
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa

Post by Spellbound »

Nüüd veel kord uuesti vaadates avanesid mu meeled, silmad ja mis iganes veel täielikult. Tegu on tõesti meistriteosega. Visuaalide ja tulevikumaailma loomisega on hunnitult palju vaeva nähtud. Kaadrite kompositsioonid, värvi - ja valguslahendused, dialoogid, montaaž, opetöö, Vangelise muusika, helitaust ja Harrison ford vs. Rutger Hauer - lihtsalt vapustav. Peaaegu iga kaader on eraldi analüüsitav ja lahti seletatav, igas vaates tulevikulinna on midagi uut avastada. Vahet ei ole, et on näha, kust algab võtteplats ja kust taust, aga kõik on ideaalselt kokku sulatatud ja vigu sealt naljalt ei leia. Saab kas või selle peale mõelda, kuidas 1982. aastal seda kõike tehti ja ekraanile toodi, et jääks mulje teisest universumist. Sümbolitelt rikas, sisult mitmekihiline eepos, mis kannatab mitmekümnekordset vaatamist. 10/10
Image
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I've watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in the rain. Time to die.
LEVEL 1
eerik
Ristiisa
Ristiisa

Post by eerik »

Ma nägin unes, et pean selle ostma:

Image

Ja ma tegin seda. Viis versiooni filmist ja hunnik lisasid. 8)
ZeMonsta
Bond, James Bond
Bond, James Bond

Post by ZeMonsta »

^ Ilus.
Endal on kõigest Two-Disc Special Edition DVD, kus lisaks pikk ja üksikasjalik dokk filmi valmimisest - Dangerous Days: Making Blade Runner. Väga huvitav vaatamine kusjuures.
Nõustun Spellboundiga - ka minu jaoks on tegemist visuaalselt äärmiselt kauni filmiga. Meisterlik valguse-varju mäng, sügavad värvid, kaadri kompositsioon... uhh, I could go on. Rääkimata näitlejatööst.
Ja muidugi Vangelise heliriba. Mainitud soundtracki kuulan endiselt tihti ja siiamaani pole ära tüüdanud. Kunagi nägi Rahva Raamatus ka 3 CD-ga kogumikku, kuid see jäi mul igatahes ostmata, kuna hind oli ikka päris soolane.
Ronet
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Post by Ronet »

Vaatasin Final Cut'i.
Kogu see kaadervärk nägi vapustavalt ilus välja.

Tulistage näkku, kui tahate.. kuid Blade Runner > Alienid. IMHO.
Väike miinus 80ndate filmide puhul on alati see saksofoni muusika, mis tekitab tunde nagu vaataks mõnda erootikafilmi..

Brion James on mind lapsest saati hirmutanud..
Spoiler :
Image

9/10
Päevik | 2021
Image
Image
"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker
Kermit
Batman alustab
Batman alustab

Re: Blade Runner

Post by Kermit »

Tegin selle sammu ja vaatasin Blade Runner'i ära. Tahtsin midagi head näha. Kirjade ja juttude järgi olla paremat filmi raske tahta. Paraku see film ei suutnud mulle mitte mingilgi olulisel määral meeldiv olla. Mitte, et filmil poleks sisu olnud. Seda oli, kuid reaalselt see kees üle. Väga raske ja pingutatud oli kogu teema jälgimine. Ülevaadetes kiidetakse tollal kujutatud maailma ja seda olustikku. Jah, polnud kole, kuid midagi väga liigutavat seal ka polnud. Mitte minu jaoks.
Ainsad punktid tulevad härra Fordi eest. Mulle ta meeldib juba ainuüksi seepärast, et on Ford :))
Aga teist korda seda filmi uuesti vahtida küll ei viitsiks.

Hinne 2/10
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa

Re: Blade Runner

Post by CM-Girl »

I just loved it. Kindlasti kavatsen seda filmi veel vaadata. Algusest lõpuni väga põnev ja huvitav film. Roy Batty oli kõige meeldejäävam tegelane. Hauer oli ikka väga õige valik teda kehastama. So-so good. See stseen vihmas...woow, lihtsalt woow.

Mis puutub Fordi kehastatud tegelasse, siis oli ta suht käpard ikka. Mitmel korral pääses tänu õnnelikule juhusele surmast. cmon nagu. Aga savi sellega. Film oli siiski ülimalt hea. 10!
Post Reply