9. rood
9th Company (9 rota) (2005)
Afganistaani sõda on kestnud juba kümme aastat.
Venemaa armee kurikuulus 9. rood koosneb üksnes sõjaväkke värvatud pättidest ning muudest elule jalgu jäänutest. Nemad on alati esimesed, kes lahinguväljale saadetakse. Rasketest tingimustest ning kurnavast sõjast vaatamata jätkub roodu ridades ruumi ka sõprusele ...
Loe täielikku tutvustust siit
9. rood
Moderator: Meeskond
Ãks parimaid sõjafilme, mida näinud olen. Juba teine tõestus minu jaoks, et ka Venemaa suudab teha Hollywoodiga konkureerivaid filme (esimene oli "Ãine valve"). Muidugi vahepeal tundus mulle, et film hakkas liiga venima, kuid see oli ainult korraks keskpaigas, kuid siis hakkasid lahingustseenid ning need olid päris pingelised ning reaalsed. Muidugi oli see kah, et nad läksid alguses sinna sõtta suure hurraaga, aga lõpuks jäi ellu ainult kaks meest ning needki said tõsised traumad. Lõpus oli muidugi natuke küsitav lause: "Kuid tegelikult me ikkagi võitsime selle sõja".
9/10 (Ãks punkt maha natukese venimise eest)
Vene filmi kohta super, täielik kordaminek. Algus oli kahtlaselt sarnane "Full Metal Jacket"-iga (Nt juuste pügamine, karm seeru või kes ta iganes ka ei olnud. Aunimetus võis olla muidugi teine. Ja see täpsuslaskmine.), kuid filmi keskpaik ja lõpp seda enam kindlasti ei olnud. Lahingumöll oli ka päris äge. 8/10
Fear can hold you prisoner. Hope can set you free. - "The Shawshank Redemption"
Robert wrote:Ãks parimaid sõjafilme, mida näinud olen. Juba teine tõestus minu jaoks, et ka Venemaa suudab teha Hollywoodiga konkureerivaid filme (esimene oli "Ãine valve"). Muidugi vahepeal tundus mulle, et film hakkas liiga venima, kuid see oli ainult korraks keskpaigas, kuid siis hakkasid lahingustseenid ning need olid päris pingelised ning reaalsed. Muidugi oli see kah, et nad läksid alguses sinna sõtta suure hurraaga, aga lõpuks jäi ellu ainult kaks meest ning needki said tõsised traumad. Lõpus oli muidugi natuke küsitav lause: "Kuid tegelikult me ikkagi võitsime selle sõja".
Täpselt minu jutt... ise lisaksin veel selle, et medali koht oli üsna hea ja edais oli antud ilus lühiülevaate nõukogude sõjaväest. Eriti huvitav oli veel see, et ellu jäi tegelane keda arvasin esimeste seas langevat.