Merejalaväelased Joe Enders (Nicolas Cage) ja Ox Henderson (Christian Slater) peavad jaapani saarele maabumisel valvama kaht navaho indiaanlast - Ben Yahzee (Adam Beach) ja Charlie Whitehorse (Roger Willie). Navahod edastavad teateid oma keeles ja seda ei suuda jaapanlased dešifreerida. Merejalaväelaste ülesandeks on kaitsta iga hinna eest koodi – see tähendab, et navahod ei tohi mingil juhul elusana jaapanlaste kätte sattuda.
suht mõtetu film oli .. mitte ükski koht suht ei meeldinud ..Olen liigapalju võibolla sõjafilme vaadanud, aga see ei tundunud üldse realistlik ka .. Selle raha oleks võind siiski midagi asjalikumat teha
olen seda filmi näinud ja pean ütlema et see on hea film kuigi see ei ületa neid filme mis mulle meeldivad näiteks Saving Private Ryan,Rukanjärvin Tie,The Winter War.Aga ütlen see oli ikka hästi tehtud aga natuke jäi puudu.
Esimest korda vaatasin seda kinos. Olin umbes 11-12 aastane; pärast seda vaadates järgmisel päeval kõrvad valutasid. Muidu keskmine film. Lõpp oli kurb...