Patu linn
Moderator: Meeskond
Lugesin seda lõpuks emakeelde tõlgitud koomiksit - esmakordne kohtumine patulinna lugudega paberil - ja mõtlesin, et mis "Sin City" fenomen ikkagi on. Lugu ise on ju lihtne, tegelaste väljapaistvus üksnes nende võikuses ja barbaarsuses. Ka pole tegu kõige omapärasema või leidlikuma kunstnikutööga. Aga visuaalselt on ometi huvitav see üksnes musta ja valgega saavutatud lihtsate joonistuste mõjuvus pluss omajagu tugev sõnaline narratiiv.
Otsustasin seejärel ka filmi uuesti ära vaadata. Kunagi kinos nähes vaimustas oluliselt rohkem, eks ta mõjus uudsena ning siis sai ka vähem mõeldud kõiksuguste eetika ja meelelahutuse suhet puutuvate küsimuste üle. Esimene kolmandik Marv'i looga ongi iseenesest kõige põnevam, edasi on Clive Owen ja Bruce Willis küll tasemel, ent tempo vaikselt siiski langeb. Tasemel näitlejad väiksemateski rollides ongi filmi üks peamisi trumpe. Teiseks ja määravaks on kindlasti stiililine lahendatus. Eks ole see film heaks näitkes, kuidas on lihtne ägedat vormi vastu võtta ning sisust mööda vaadata. Viimane on, kui jutustustena pealeloetavast üsna tihedast tekstist edasi vaadata, banaalsuse piiril. Kogu vägivalla kohta on mitmed käigud ikka kohutavalt lihtsameelsed, aga kui sisulises küljes midagigi head leida, siis eks ole kõik selle patuse maailma detailid ju vastikul kombel eluliselt tuttavad - korrumpeerunud poliitikud, usumeestest pedofiilid ja ära hellitatud rikkurivõsud. Groteskne, aga siiski hea. 8/11
Otsustasin seejärel ka filmi uuesti ära vaadata. Kunagi kinos nähes vaimustas oluliselt rohkem, eks ta mõjus uudsena ning siis sai ka vähem mõeldud kõiksuguste eetika ja meelelahutuse suhet puutuvate küsimuste üle. Esimene kolmandik Marv'i looga ongi iseenesest kõige põnevam, edasi on Clive Owen ja Bruce Willis küll tasemel, ent tempo vaikselt siiski langeb. Tasemel näitlejad väiksemateski rollides ongi filmi üks peamisi trumpe. Teiseks ja määravaks on kindlasti stiililine lahendatus. Eks ole see film heaks näitkes, kuidas on lihtne ägedat vormi vastu võtta ning sisust mööda vaadata. Viimane on, kui jutustustena pealeloetavast üsna tihedast tekstist edasi vaadata, banaalsuse piiril. Kogu vägivalla kohta on mitmed käigud ikka kohutavalt lihtsameelsed, aga kui sisulises küljes midagigi head leida, siis eks ole kõik selle patuse maailma detailid ju vastikul kombel eluliselt tuttavad - korrumpeerunud poliitikud, usumeestest pedofiilid ja ära hellitatud rikkurivõsud. Groteskne, aga siiski hea. 8/11
- bulgaarlane
- Batman alustab

Re: Sin City
Kui te olete tähele pannud siis ma mitte kunagi ei pane hindeid.
See film väärib hinnet.
See film väärib hinnet.
8/10
Ausalt ka ei oodanud midagi nii head, rohkem kui lihtsalt hea film. Tegevust väga palju, kõik päris suure kiiksuga, võib-olla see oligi see, mis kokku andis mõnusa teose. Näitlejaid oli ka paras paraad, täitsa rahul valikuga, kari proffe on parem kui hunnik uusi mitte midagi ütlevaid inimesi. Omapärane värvikasutus oli ka hea vaheldus.
Ausalt ka ei oodanud midagi nii head, rohkem kui lihtsalt hea film. Tegevust väga palju, kõik päris suure kiiksuga, võib-olla see oligi see, mis kokku andis mõnusa teose. Näitlejaid oli ka paras paraad, täitsa rahul valikuga, kari proffe on parem kui hunnik uusi mitte midagi ütlevaid inimesi. Omapärane värvikasutus oli ka hea vaheldus.
Spoiler :
- Ralf
- love <3
Zinera wrote:Peategelased olid kui Supermanid, kes kunagi surma ei saa, kuulid ka väga ebatabavad.
Aga see ei morjendanud, et seal mingi kollast värvi imbetsill ringi jookseb?
Ma jäin üks päev mingi tegevuse kõrvale seda recut & extended versiooni vaatama, kus lood on esitatud lineaarsete lühifilmidena ning igaüks lõpeb lõputiitritega (ühesõnaga näidatakse keset filmi paar korda täismahus tiitreid). Alguses tundus selline lahendus nõme, aga tegelikult ütleks, et edaspidi isegi vaataks pigem toda ümberpaigutet' varianti kui kinodes jooksnut.
icheckmovies / imdb / last.fm / rateyourmusic / quora
Alguses ma mõtlesin, et see on Brucei tegelase ettekujutus, kuid otseselt ei häirinud, oli ju seotud päris hästi selle lookesega. Kole oli küll
Nagu ma mainisin, siis värvilahendus oli minumeelest väga hea, nii et ei kurda...
Lühifilmid...no ma ei tea, praegugi oli lugu sidus, selles suhtes, et kõik oli connectitud ja samas mitte üldse, sobis nii.
Nagu ma mainisin, siis värvilahendus oli minumeelest väga hea, nii et ei kurda...
Lühifilmid...no ma ei tea, praegugi oli lugu sidus, selles suhtes, et kõik oli connectitud ja samas mitte üldse, sobis nii.
Ralf wrote:Ma jäin üks päev mingi tegevuse kõrvale seda recut & extended versiooni vaatama, kus lood on esitatud lineaarsete lühifilmidena ning igaüks lõpeb lõputiitritega (ühesõnaga näidatakse keset filmi paar korda täismahus tiitreid). Alguses tundus selline lahendus nõme, aga tegelikult ütleks, et edaspidi isegi vaataks pigem toda ümberpaigutet' varianti kui kinodes jooksnut.
see on vist sellepärast nii, et DVD peal olid kõik need lood eraldi lühifilmidena ja keegi toppis kokku.
Teadsin juba enne filmi vaatamist, et tuleb 10/10 film. Kui on selline cast koos, siis ei saa alt minna (on ka erandeid aga see selleks). Hästi huvitavalt lavastatud ja väga hea stsenaariumiga film. Kindlasti suureks plussiks oli, et film must-valge + mõned üksikud värvielemendid. Woooahhh!! Tegelaskujud olid samuti suurepärased. Tegelastest meeldis enim Kevin. Parimad/huvitavamad peatükid olid Marvi ja Dwightiga. Tegelaste silmad olid väga paeluvad : P
Ainus wtf moment oli kui nägin kollast veidrikku. Hmm . . . imelik vennike.
Peakski filmi mingi aeg uuesti vaatama.
Ainus wtf moment oli kui nägin kollast veidrikku. Hmm . . . imelik vennike.
Lugesin eile Sin City 1. Karm Hüvastijätt koomiksi läbi ja kohe tuli tahtmine ka filmi uuesti vaadata. Üks minu lemmikuid filme. Enim meeldis The Hard Goodbye ja That Yellow Bastard. Minu jaoks on see film Bruce Willise parim.
10/10
10/10
Re: Pulp Fiction
''Sin Cityt'' olen näinud, päris huvitav film oli. ''Sin City'' on selline film, et korra vaatad tundub hea film, aga eriti uuesti ei viitsi vaadata, mul hetkel sellega on nii kuigi hetkel isegi juba viitsiks uuesti vaadata, viimati nägin kanal2 peal u 7 aastat tagasi. Paneks ''Sin Cityle'' isegi 8/10 punkti kindlasti 100 korda parem film kui teine Tarantino film ''Pulp Fiction''.
Sin City ei ole QT film.brixxx wrote:Paneks ''Sin Cityle'' isegi 8/10 punkti kindlasti 100 korda parem film kui teine Tarantino film ''Pulp Fiction''.
Garli wrote:Sin City ei ole QT film.brixxx wrote:Paneks ''Sin Cityle'' isegi 8/10 punkti kindlasti 100 korda parem film kui teine Tarantino film ''Pulp Fiction''.
Tarantino oli kolmas direktor sellel filmil link.
Ta lavastas seal ühe stseeni. Nii et QT omaks seda filmi küll nimetada ei saa.
Garli wrote:Ta lavastas seal ühe stseeni. Nii et QT omaks seda filmi küll nimetada ei saa.
OKEI, aga ega seda filmi ei saagi kellegi omaks nimetada sel juhul kuna selle filmi on ikka kolm inimest mitte üks inimene kokku pannud. Mis stseeni?