väga hea film. üks lemmikfilmidest kindlasti. russell crowe ja joaquin phoenix mängisid väga hästi ja film ise on kaa ikka eriti hea. päris kurb kaa ja kindlasti põnev. olen mitu korda näinud ja vaatan iga kord, kui seda lastakse telekast(päris tihti muide)
Nõustun eelnevatega. Tõeline suurteos! Peategelane kui õiglane kangelane ja võitleja. Minu meelest ka üsnagi omapärane film. Selliseid ei tehta eriti tihti.
Korralik Jackpot. Peaaegu alati on koos Now We Are Free teema algusega mul silmad märjad. Kohutavalt kahju, et seda omal ajal kinos ei saanud vaadata. Kindlasti lõppenud kümnendi üks tipphetki "hollywood"'i köögis.
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Lähiajal vaatan üle kuna praeguseks ma mäletan sellest ainult seda - mis ei ole hea märk - et seal oli nii 7-8/10 alguslööming, Caligula/Nero/Sulla sümbioos ja Crowe kehastas mingit Spartacuse mõõtu tegelast.
Need Scott-i ajalooainelised filmid on nagu nad on, aga selle sajandi Spartacuse filmist ja Mel Gibsoni jaburdustest nad üldjoontes halvemad ikka pole*.
*Ma ei tea kumb mulle vähem meeldib kas Braveheart või Robin Hood..mõlemad suh't mööda kanni jura. RH on ikka saastam.
"Little Ralf Sauter. How I loved listening to your sweet prayers every night. And then you'd jump in your bed, so afraid I was under there. And I was!"
Kõige enam meeldis Commodus -- ilmselgelt halb ja isekas, mitte eriti stabiilne ning erinevaid ettevõtmisi saatsid ebaõnnestumised. Love to hate tüüpi tegelane. Imelikul kombel ei sobinud mulle soundtrack. Muusika annab vaatajale aimu, mida stseenide ajal tundma peaks ja mis emotsiooni edasi tahetakse anda, aga praegu tundus see lausa dikteerivalt. Viimane võitlus ning lõpp olid väga hästi tehtud. "Now We Are Free" muusikajuppi olen fännanud ammu enne filmi nägemist korralikult algusest lõpuni. 8/10