Kool

Siia kõik muud jutud, mis mujale ei sobi. Lubatud on rääkida kõigest.

Moderator: Meeskond

Hea Aasta
Bond, James Bond
Bond, James Bond

Post by Hea Aasta »

Teemad olid jah suhteliselt head. Tundus, et praktiliselt igale inimesele leidus see "oma" teema, millest kirjutada.
Kahju, et nüüd on selle traditsiooniga lõpp (70 aasta järel!). Järgmisest aastast siis uus eksamiformaat: lugemisosa ja 300-400 sõna pikkune lühikirjand.
Pixie
gatehead
gatehead

Post by Pixie »

Ja kas see uus süsteem peaks olema lihtsam, keerulisem või samaväärne? Mille poolest see praegusest korraldusest parem on?
Hea Aasta
Bond, James Bond
Bond, James Bond

Post by Hea Aasta »

Pixie wrote:Ja kas see uus süsteem peaks olema lihtsam, keerulisem või samaväärne? Mille poolest see praegusest korraldusest parem on?
Tänapäeva noorte lugemus ja tekstist aru saamine olevat vilets. Seetõttu oli väidetavalt vaja muutusi. Pidavat andma parema võimaluse ka neile, kellel kirjutamisannet tõepoolest on minimaalselt antud.
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Post by uLtImAtEcRiTiC »

Dream wrote:Minu arust on väga head teemad, iga pealkirja peale hakkas mõte jooksma kohe. Mäletan, et minu aastal oli konkreetselt ainult kaks teemat, millel kirjutamist kaalusin. Nüüd läheks tõenäoliselt valimise peale oluliselt rohkem aega.

Tundub palju parem valik, kui eelmisel aastal. 90 peale läheks kirjutama kolmel teemal: Igal ajal on oma nägu, „Ajaloost õpime seda, et inimene ei õpi ajaloost.“, Kuidas kirjandus on mõjutanud minu tõekspidamisi?; aga häid oli veelgi.

Sotsmeedia teemat ei valiks, kindlam on originaalne olla, kui kulunud mõtteid välja käia.

+
eerik wrote:Järgmisel aastal on eksam hoopis teistsugune. Olin eelmisel aastal testija...

Jeps, tegin ka seda proovikat, tulemust teada ei saanud, aga üldiselt isiklik arvamus on, et läheb lammastele kergemaks parem tulemus saada ja tugevad õpilased pigem kaotavad.
guest1869
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

Post by guest1869 »

...
Last edited by guest1869 on 25. January 2014, 00:27, edited 1 time in total.
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

Post by Forzelius »

Ülihead teemad on, joppas nendel, kes see aasta tegid.
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018

Post by JazZ- »

Forza wrote:Ülihead teemad on, joppas nendel, kes see aasta tegid.

Jah, seda ütlevad kõik, kes ise sellel aastal kirjutama EI pidanud. Üks asi on rahulikult kodus (või kusiganes) teemasi kuulata ja siis targutada, kui lihtne nendel kirjutada oleks, hoopis teine aga, kui neid ise värisedes eksamisaalis kuulata ja mõelda, et kogu ülejäänud saatus oleneb nüüd sellest jurast, mis sinna paberile saab kirjutatud. Ma oleks jälle väga õnnelik olnud, kui sellel aastal mõni "Argipäev vajab muinasjutte" teema oleks olnud, aga ei JOPANUD nii.
Zinera
Ristiisa
Ristiisa

Post by Zinera »

pff iga aasta on kirjutatavaid teemasid ja siis vingujaid, kellele miski ei sobi. :)) :))
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa

Post by Kickflick »

Kui ma lõpueksameid tegin, siis kirjand oli minu jaoks kõige lihtsam osa üldse, kirjutamine möödus lausa rõõmuga. Ülejäänud eksamid olid palju närvesöövamad.
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

Post by Forzelius »

Kickflick wrote:Kui ma lõpueksameid tegin, siis kirjand oli minu jaoks kõige lihtsam osa üldse, kirjutamine möödus lausa rõõmuga. Ülejäänud eksamid olid palju närvesöövamad.

Tõde - kirjand on overrated.
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Post by Rain »

Minu jaoks on kirjand nagu üks suur õudusunenägu. Mu mõttearendus on ... lohakas ja tihtipeale ei oska ma oma mõtteid suures plaanis vaadata ning neid kokku komponeerida. :? Mitte, et mul kõik kirjandid oleksid võssa läinud, aga enamustega olen ma kahjuks sellist asja kogenud.

Aga jah, uurisin eesti keele õpetaja käest järgmise aasta eksami kohta, tema oskas nii palju öelda, et järgmisel aastal on kirjandi sõnade arvu alumine piir 400 sõna.
Rebellion
Raevunud härg
Raevunud härg

Post by Rebellion »

Ise valisin 7. teema.
Minu arvates olid sel aastal teemad liialt ümmargused, st liialt laiali valguvad (konkreetsusest jäi puudu). Endalgi läks kirjand küllaltki normaalselt, kirjavigu leidis õpetaja kaks ning tuleb vaid loota kõige paremat, kuigi enda arvates kukkus kirjand välja laialivalguv löga - analoogne Salvador Dali maalil, "Mälu püsivus", olevate kelladega.

Järgmiseks matemaatika eksam vast, mis kõigi ootuste järgi on minu jaoks katsumus (inglise keele eksam tuleb lebo).
Eestlane
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

Post by Eestlane »

ei olnud see inglise eksam midagi nii piece of cake. suht raskemapoolne oli võrreldes eelnevate aastatega. mingid hullult mõttetud kuulamisülesanded: järjesta ja kui ühega eksid, on kogu ülesanne vale... ja ega sellele järgnenud ülesanne parem polnud. tekstid ka mingid suht jamad (mingi kuradi False või No Info) ning viimane grammatikaül. tundus samuti kahtlane (kuidagi palju tuli neid ridu, kus kirjaviga ei leidnud).
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018

Post by JazZ- »

Ei ütleks, et võrreldes eelnevate aastatega oluliselt raskem eksam oleks olnud, kui ehk tõesti see totakas viimane grammatikaülesanne välja arvata. Lugemisosa oli muidu üsna lihtne, aga see true/false/no information ülesanne oli tõepoolest lollakas, kuna see oli nii mitmetimõistetav ja ei põhinenud minu arvates isegi niivõrd inglise keelest arusaamisel, kui lihtsalt oskusel ridade vahelt lugeda. Kui onu enda raamatus kirjutab, et merevesi ravib kõikvõimalike haigusi ja küsimus on, kas ta ravis kõiki enda patsiente mereveega, siis kust ma peaks teadma, kas nende meelest on see iseenesestmõistetav, et ta seda tegi või on see "no information" ???
Kirjutamisisosas kirjutasin essee teemast veidi mööda, aga loodetavasti pole see nagu kirjand, kus teemast mööda = 0 p. ja mingid punktid selle eest, et enda väärt mõtteid nendega jagada suvatsesin, ikka kätte saab.
Hea Aasta
Bond, James Bond
Bond, James Bond

Post by Hea Aasta »

Keegi homme ränkraskele matemaatika eksamile ka vastu läheb? Ise ei julgeks elusees matemaatikas eksamit teha - esesetapp! Aga kivi kotti muidugi neile, kes reedel, 13. kuupäeval, midagi ära teha püüavad!
Post Reply