Kas tõesti "Du levande"?! Minu läbi aegade top 10-sse kuuluv film. Suurelt ekraanilt seda vaid korra näinud. Seega tuleb teine kord. Tuukrikella võiks ka veel vaadata kinos.
Värske Artise infoleht ütleb, et "Chéri" on kinos juba veebruaris. Märtsis aga toimub järjekordne USA filminädal, seekord pealkirjaga "Stranger in America" ning see keskendub kultuuride kokkupõrgetele. Line-up'i kohta pole midagi öeldud, aga kõrvale on pandud kaader Jarmuschi filmist "Stranger Than Paradise", sama pilt on ka hau avataril muuseas.
Minu Sõpruse hüvastijätufilmiks saab olema "I'm Not There." homme. Seda sai viimati vaadatud poolteist aastat tagasi. Nüüd paras aeg uuesti asi ära kaeda. "I'm Not There." hõivas mul 2008. aasta kinoedetabelis koguni 7. koha. See aasta olen muide Sõpruses käinud 23 korda linateoseid nautimas.
Kuna kõik juba teavad, et Sõprus taasavatakse Aki Kaurismäki retrospektiiviga siis võib siin teemas jälle ka sellest kinost rääkida.
Peale Kaurismäki nädalat on neil plaanis näiteks: Hispaania filmide nädal "Fresh from Sundance" USA indie filmide nädal Cassavetes' nädal Jamaica filmide ja reggae nädal Brasiilia filmide ja muusika nädal
"Fresh from Sundance" USA indie filmide nädal tundub eriti ahvatlev. Aki Kaurismäki filmid pakuvad ka suuremat huvi. Kus kohast sa selle info said, eerik?
eerik wrote:"Fresh from Sundance" USA indie filmide nädal
Tundub, et tegemist polegi filminädalaga, vaid filme näidatakse ühe kaupa ning kauem. Alates 7. maist linastub "Daddy Longlegs" ehk "Go Get Some Rosemary".