Kool
Moderator: Meeskond
Eks see õppimisvärk sõltub inimesest ja erialast ka.
Enda kursusel olen tähelepannud, et mina, kui nö suht nohkar, ei suuda ka nii palju õppida, kui mõni, suht terve kursus tegelt pöörab õppimisele suht palju tähelepanu..
Samal ajal mu korterikaaslane heal juhul õpib ööl vastu eksamit, et läbi saada, kool on nagu kuskil tagaplaanil, ülikool on rohkem nagu seltskonnanautimine...
Minumeelest pole viga Eesti ülikoolide madalas tasemes, igaks üks nagu õpib enda jaoks, ja kuidas, otsustab ise..
Siiamaani ei saa ma aru, mida oli põdeda keskkooli eksamite puhul, praegu on mingi 2x aastas ja poole rohkem eksameid...
Enda kursusel olen tähelepannud, et mina, kui nö suht nohkar, ei suuda ka nii palju õppida, kui mõni, suht terve kursus tegelt pöörab õppimisele suht palju tähelepanu..
Samal ajal mu korterikaaslane heal juhul õpib ööl vastu eksamit, et läbi saada, kool on nagu kuskil tagaplaanil, ülikool on rohkem nagu seltskonnanautimine...
Minumeelest pole viga Eesti ülikoolide madalas tasemes, igaks üks nagu õpib enda jaoks, ja kuidas, otsustab ise..
Siiamaani ei saa ma aru, mida oli põdeda keskkooli eksamite puhul, praegu on mingi 2x aastas ja poole rohkem eksameid...
guest1869 wrote:Enda näite põhjal - mul on motivatsiooni nii palju kui nõutakse. Ja nii mõnegi kaashuiajaga on täpselt niisamuti. Kui tempo oleks nii 3x suurem, siis saaks hakkama ka selle juures ning üldiselt pingutatakse rohkem, et läbi saada. Mis omakorda tõstab keskmist kvalifikatsiooni jne...Zinera wrote:Minumeelest pole viga Eesti ülikoolide madalas tasemes, igaks üks nagu õpib enda jaoks, ja kuidas, otsustab ise..
Nii palju, kui olen Eesti ja välismaa ülikoolide võrdluse kohta lugenud, on meie süsteem rohkem nagu lapsepõlvepikendus kui õppimiskoht. Kuni gümnaasiumini on tase ülejäänud maailmaga päris hea isegi.
Keegi ei keela ju iseseisvalt juurde õppida ja läbida erinevaid kursusi, kui tõesti on motivatsiooni ja tahtmist.
Enda näitel: Kui tempo oleks 3x suurem, siis ma veedaks 24/7 õppematerjalide taga.
Seda ma olen ka kuulnud, et gümnaasiumi tase on ikka päris hea, samas ülikoolide kohapealt..konkurentsis ongi tugevad ja nõrgad, ei leia, et ülikoolid, kasvõi Tartu Ülikool või IT Kolledž oleks nö lapsepõlvepikendus, suhteliselt naeruväärne mõte. Natukene naljakas on, et tegelikult üldse võrreldakse neid haridussüsteeme igalpool, kuigi kultuuritaust ja inimesed on niivõrd erinevad...
Njah, erineb vist erialati. Mul ongi ained varuga võetud (saaks isegi ühe kõrvaleriala vajalikud punktid juba see õppeaasta kätte, sootuks teisest teaduskonnast), kuna stipi saamisel vaadatakse ainepunkte (mitte hindeid; läbisaamislävend on madal, hindele ei õpi).
Ülikoolide võrdlusest - midagi peab ju võrdlemaega kogu aeg ei saa kultuuritausta, ajaloo ja mille kõige veel taha pugeda.
Ivy League'i tasemele nkn ei küündi, sootuks teine süsteem. Kuigi meedias on vist korra läbi käinud mõte muuta kõigile kõrgharidus tasuliseks, et siis suuremaid toetusi maksta (oli vist nii?). Ma küll ei saa aru, mis selle sügav mõte peaks olema... Bürokraadid saavad näpud rasvaseks raha ümberpaigutamisel, muud midagi...
Mis kool see ilma hinneteta on? Mingi taseme peab ju ikka saavutama...
Kõrgharidus tasuliseks on päris nõme mõte, arvestades, et päris paljudel ei ole võimalust tasuliseks õppeks... Ja hariduse taset see nüüd küll ei tõsta, loodrid jäävad loodriteks
guest1869 wrote:Njah, erineb vist erialati. Mul ongi ained varuga võetud (saaks isegi ühe kõrvaleriala vajalikud punktid juba see õppeaasta kätte, sootuks teisest teaduskonnast), kuna stipi saamisel vaadatakse ainepunkte (mitte hindeid; läbisaamislävend on madal, hindele ei õpi).
Oota, mis kool see selline on, kus (kaalutud) keskmine hinne stipi saamiseks ei loe?
- uLtImAtEcRiTiC
- Filmiveeb.ee meeskond

Zinera wrote:Huvitav süsteem, mina tean ka seda keskmise hinde süsteemi, TMK's sama, aga meil saab teatud arv inimesi, need, kellel on kõige kõrgemad keskmised...Ebaõiglane süsteem, aga mis teha...
Ma ei taipa, kuidas saab olla ebaõiglane süsteem, kus need, kes kõige rohkem pingutanud on, eelisjärjekorras rahalist toetust saavad?
- uLtImAtEcRiTiC
- Filmiveeb.ee meeskond