Ning mis juhtus viimastel sekunditel, saar lasti õhku?
Ma ei usu et lasti. Arvan, et Sayid ei teinud selle pommiga midagi kuna ta nägi palju vaeva nende "pahade" tapmisega ja ei tahtnud, et see kõik nüüd olematuks muutuks. Kui see pomm sihukse kukkumise tagajärjel ei plahvatanud, siis ei tundu väga loogiline, et Juliet selle plahvatama suutis panna. Pigem oli see heli ja sähvatus järjekordne nihe ajas või siis juhtus see, mis juhtuma pidi ning selle vältimiseks ehitatakse Swan station, kus tuleb hakata nuppu vajutama.
Selle sarja sisu jutustas üks sõbranna mulle suvel küllalt täpselt ja analüüsivalt lahti. Selle kuulamise jooksul jõudsin ma hakata kahtlema nii iseenda, tema kui kõigi sellega kuidagi seotud inimeste tervemõistuslikkuses.
Ma arvan, et selles videos on ka see vastus olemas. Aga kuna ma ei ole peale esimese osa sarja ennast näinud, ei hakka muidugi aktiivsemalt seisukohta võtma.
Losti produtsendid said telekanali nõusse, et enne hooaja algust ei näidata ka vaid üht stilli uuest hooajast. Kõik pidavat liiga hull spoiler olema. Losti osasid filmitakse hooaja kestel ning sarnast. Forza, rahune.
Man in black/Nemesis leidis loophole'i Locke'i surmaga ja kuna ta miskipärast ise ei saa Jacobit tappa veenis Beni, et too tapaks Jacobi? Ja esimene loogiline vastu - nemesis on smokey? Meigib senseid küll. Jacob vs Nemesis - vaba tahe vs saatus. Jacob mõjutas küll kõiki, kes saarele sattusid, aga ta jättis neile vaba tahte, samas Locke oli kindel saatuses ja võib öelda, et smokey on ka pigem saatuse poolel. Richard ja chains. Richard tuli Black rockiga mitmeid sajandeid tagasi orjana saarele ja hakkas miskitmoodi Jacobit teenima? Ja jälle uus tribe inimesi. Natives või other others või templi rahvas, kes iganes nad ka poleks on ilmselt järjekordsed Jacobi ürgkäsilased. Ning kas Jacob tahtis, et Hurley viiks Sayidi keha templisse, et Jacob saaks nö loophole'i kaudu ise ka ressurektida nagu Nemesis ilmutas end Locke kehas. Tundub nii, sest tundus nagu Jacob on sellele templi rahvale nagu jumal ning nad tegid kõik, et kindlustada tempel, kaasaarvatud piirasid müürid tuhaga, mis hoiab eemale smokeyt. Ja what about paralleelsed universumid. Tundub, et üks storyline on jah sellest mis juhtub, kui saar poleks olnud.. merepinnast ülevalpool. Mereall oli näha dharma maju ja statue jalga, nii et küsimus on kas jughead viis saare veealla. Stsenaristide kohaselt pidi see olema üks suurimaid küsimusi, et kas jughead tekitas paralleelsed universumid ja saatis saare merepõhja. Ning järelikult Desmond ei sõitnud oma jahiga vastu saart ja lõpetas selle purjekate võidusõidu edukalt? Ühtlasi ei tundu Hurley numbrid olevat neetud ja tal läheb kõik väga hästi. Samas tundub, et kuigi need alguses üksteisele tundmatud inimesed ei kukkunud saarele, siis saavad nad ikkagi üksteisega hiljem kokku ja saatus ühendab neid või mis iganes. Ja last but not least - Locke'i/Nemesise näoilme peale seda kui ta ütles, et ta tahab koju minna oli seriously creepy shit. See pidi tähendama midagi palju sügavamat ja ürgsemat kui lihtsalt LA'sse või maitea kuhu minek.