Tähtedevaheline
Moderator: Meeskond
Re: Tähtedevaheline
Mulle kohe istuvad sellised "kulgemisefilmid". Ääremärkusena meeldis mulle väga näiteks "Melanhoolia" (koos diivani, juustu, veini ja viinamarjadega). Sõnaga sain "Tähtedevahelise" ajal rahulikult omi mõtteid mõlgutada. Ja muuhulgas selgeks peaaegu kaks probleemi, mis mõjutavad edasist elu. Abiks olid mustad augud, Schrödingeri võrrand ja "kass kastis". Kui keegi arvab, et teen nalja, siis ei. Täitsa tõsiselt.
Kui võrrelda, läks "Tähtedevaheline" mulle rohkem peale kui "Gravitatsioon".
Aga...
Elamust rikkus mõnevõrra mingi tropp, kes oli vist enda meelest "Valemaandumise" seansil. Teinekord soovitan sellistel tainastel kodus kempsu sulguda, pärapoolest kogu soolikaving väljutada ja selle saatel oma hirmsat eesli-irvitust praktiseerida.
Kui võrrelda, läks "Tähtedevaheline" mulle rohkem peale kui "Gravitatsioon".
Aga...
Elamust rikkus mõnevõrra mingi tropp, kes oli vist enda meelest "Valemaandumise" seansil. Teinekord soovitan sellistel tainastel kodus kempsu sulguda, pärapoolest kogu soolikaving väljutada ja selle saatel oma hirmsat eesli-irvitust praktiseerida.
- Spellbound
- Ristiisa

Maagiline film, mida võiks lõputult tsiteerida ja mille "teaduslikel alustel" põhinevat fantaasiat võiks väga pikalt arutada. aga püsima jäi siiski mõte isadest ja tütardest ning see, kuidas lapsed kasvavad suureks ja vanemad muutuvad kummitusteks nende tulevikus.
Do not go gentle into that good night,
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light
9/10
Do not go gentle into that good night,
Old age should burn and rave at close of day;
Rage, rage against the dying of the light
Spoiler :
9/10
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
LEVEL 1
- LiveForThis
- Ristiisa

Nii, ma ei ole veel jõudnud teist korda vaatama minna. Järgmise nädala jooksul ehk.
Aga hetkel olen Spelliga asja enam-vähem põhjalikult arutanud/analüüsinud ja lugenud veidi ka erinevate filmisaitite arvustusi, tõlgendusi jne. Nüüd siis tahangi välja tuua filmi põhiteemad, armastus ja julgus minna kaugemale kui ükski teine, ja mõningad filmi loodud paradoksid oma teaduslikumat ja fantastilisemat sorti sci-fi sisukäikude seletamiseks.
Aga hetkel olen Spelliga asja enam-vähem põhjalikult arutanud/analüüsinud ja lugenud veidi ka erinevate filmisaitite arvustusi, tõlgendusi jne. Nüüd siis tahangi välja tuua filmi põhiteemad, armastus ja julgus minna kaugemale kui ükski teine, ja mõningad filmi loodud paradoksid oma teaduslikumat ja fantastilisemat sorti sci-fi sisukäikude seletamiseks.
Spoiler :
- Ralf
- love <3
6/10
Üldiselt täitsa meeldis, aga palju häirivat oli siiski ja millegi peale pikemalt mõtlema ei jää - kõik jõuab konkreetse, aga natuke ülepakutud lahenduseni. Praktilise eesmärgiga cardboard tegelasi on liiga palju (enamik olid täiesti ühedimensioonilised - eriti Michael Caine ja Matt Damon lihtsalt 'tulevad ja lähevad'). Keskosa oli minu meelest kõige tugevam. Ja mu arust suudab "Interstellar" efektsemalt kujutada kosmose kõhedat tühjust ja lõputust kui nt "Gravity". Lugu vahepeal puudutas, üldiselt igav ei hakanud ja film on oma ambitsioonikuse juureski meeldivalt ühtlane, aga samas natuke koperdab ka selle ambitsioonikuse otsa. Mart Raun kirjutas õigesti, et fookus puudub selle tulemusena. Mulle meeldiks ka mõelda, et see on lugu armastusest, aga lõpuks ma ei saanudki aru, mis see teema kohta öelda tahtis, peale selle, et 'armastus ulatub kaugemale ajast ja ruumist'. Isegi "Transcendence'is" Deppi ja Rebecca Halli suhe oli IMHO intiimsem ja sügavam kui kellegi suhe siin filmis. Arvustust pole veel teinud.
icheckmovies / imdb / last.fm / rateyourmusic / quora
Film, milles oleks võinud midagi huvitavat toimuda. Kahju.
- DaydreamDiamond
- Ristiisa

Inception
Batman Begins
The Prestige
Interstellar
Palju ägedaid kohti, äratuntavad tribüüdid, vägev skoop aga no kurat, ei läinud nii hinge kui eelnimetatud. Üsna kurb öelda endal, kuna olen suur Nolani fänn.
Meeldis küll ja kindlasti vaatan uuesti aga midagi ülemõistusehead kahjuks ei olnud.
DoP ja Zimmer olid tavapärasel Nolan'i filmi tasemel
Batman Begins
The Prestige
Interstellar
Palju ägedaid kohti, äratuntavad tribüüdid, vägev skoop aga no kurat, ei läinud nii hinge kui eelnimetatud. Üsna kurb öelda endal, kuna olen suur Nolani fänn.
Meeldis küll ja kindlasti vaatan uuesti aga midagi ülemõistusehead kahjuks ei olnud.
DoP ja Zimmer olid tavapärasel Nolan'i filmi tasemel
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Kickflick wrote:Film, milles oleks võinud midagi huvitavat toimuda. Kahju.
Postitus, milles oleks võinud midagi huvitavat kirjas olla. Kahju.
Ise ütleksin, et üks või paar Nolanile tüüpset viga on Interstellari puhul senisest kõige selgema vormistuse saanud. Minu jaoks taandub kõik sellele, et Nolan on saanud liiga mõjuvõimsaks ja keegi peale tema enda ei sea talle enam tõkkeid, millest ta peaks ületama. Ma ei väida, et see on mingi absoluutne reegel, aga mõned parimad filmid ja momendid filmidest sünnivad vastuseisuna suurtele takistustele ning liigne vabadus kipub filme pigem rikkuma. Või sünnivad parimad ideed siis läbi dialoogi, samas kui Nolan peab pigem monoloogi.
Nolani MO on filmide sisu enne nende ilmumist maksimaalselt varjata ja seega on teatud stuudiopoolne kontroll ning enesetõestus maas. Ja sellest on kahju, sest kui vaadata Interstellari suurimate vigade poole, siis need tulevad eelkõige stsenaariumist ning olid seal juba ajal, kui selle järgi oleks filmi lavastanud Spielberg. Lisaks kiskus mind üsna konkreetselt filmist välja see, et Nolan oli ka kõige pisipisemaid rollid täitnud väga arvestatavad näitlejaid. Kui iga dialoogiribaga näitleja omab mingit väljakujunenud imagot hakkab see filmi poolt loodava maailma reaalsusele mõjuma.
Aga aga aga... kinoelamus oli negatiivsetele momentidele vaatamata võimas ning vähemalt meelelahutuse mõttes julgen seda film siiski kõigile tuttavatele soovitada ning kui see vähegi-kuidagi PÖFFi kava vahele ära mahub vaatan filmi kinos veel ühel korral. Makettide ja reaalselt valmisehitatud ning loodud asjade hulk oli võimas ning mitmed hetked filmist olid teostatud tõesti suurepäraselt. Sellest kommentaarist, et filmis ei toimunud midagi huvitavat, mina aru saa. Kolm tundi möödus tõeliselt kiiresti ning tegevustik oli pidev ning tihe. Ideid tuli peale tulvana ning nendes sisalduvad allegooriad, vastavus meie arusaamisele universumist, tehniline ja visuaalne teostus pakkusid kõik midagi. Kahjuks ületas osade summa sellel korral terviku.
- LiveForThis
- Ristiisa

"Tähtedevahelisest" rääkides, siis allolevalt lingilt leiab kogu filmi olulisemate sündmuste lahtiseletuse, enamjaolt on kõik olemas. Väga korrektne ja puha. SPOILERS obv!
http://moviepilot.com/posts/2014/11/22/ ... nal,manual
Krt, pean ikka uuesti vaatama minema.
http://moviepilot.com/posts/2014/11/22/ ... nal,manual
Krt, pean ikka uuesti vaatama minema.
pettusin
kahjuks oli armastust rohkem kui kosmost , aga siiski mõned stseenid olid puhas nauding , üliüliülihead effektid , worm hole , lained ja igast muud kohad kosmoses . Krt ma nii arvasin , et sellest tuleb üks parimaid filme ever....EKSISIN!
Meeldis väga nagu Nolani filmid ikka. Midagi on selle tüübi lavastuslikus käekirjas, mis alati mu õigetele punktidele vajutab. Tüüpsed vead nagu korralikult väljajoonistamata tegelased olid loomulikult jälle olemas...aga meh. Ma otsustan süvaanalüüsimise asemel võtta kaasa selle elamuse, mis alati saan. Ei olegi mingisugune tuumakvantfüüsik, et kõik see sündmustik mu jaoks lõpuni selge peaks olema (kuigi oli see oluliselt arusaadavam kui Inception imo), aga outline oli tore. Ja sisu samuti. Kosmosefilmide seas meeldib mulle tegelikult see meeskonna sisepinged-kriisid palju rohkem kui tegelik missioon. Alienis/2001's/Sunshines ja nüüd ka siin. Rohkem ei reeda, kuigi seda sisukäänakut oli kaugele ette näha. Ralfiga nõus, et sisu keskpaik oli tugevaim, aga ei nõustu absoluutselt Zineraga, kes ütles, et lõpp asja ära rikkus. Sellist filmi on kuidagi väga raske osadesse lahterdada ja teekond punktist A punkti C oli väga selge. Kui lõpp ära võtta, mis siis jääks?
Suutsin enda jaoks peale linastust peaaegu kõik murekohad selgeks rääkida, Nolan sai hästi hakkama. Hea kinofilm, mõnus ulmekas. Vahva.
P.S. vihkan selliseid (http://www.imdb.com/title/tt0816692/boa ... /238577383) teemasid. I mean, kui vähegi meeldis ja ise ka rahule jäid, nagu OP seal, siis milleks meelega aega raisata, internetti minna ja üritada enda kinoelamust alla tõmmata. Lihtsalt ei saa aru säärasest ekshaustiivsest süvaanalüüsi mõttest, mis trendimas on.
Suutsin enda jaoks peale linastust peaaegu kõik murekohad selgeks rääkida, Nolan sai hästi hakkama. Hea kinofilm, mõnus ulmekas. Vahva.
P.S. vihkan selliseid (http://www.imdb.com/title/tt0816692/boa ... /238577383) teemasid. I mean, kui vähegi meeldis ja ise ka rahule jäid, nagu OP seal, siis milleks meelega aega raisata, internetti minna ja üritada enda kinoelamust alla tõmmata. Lihtsalt ei saa aru säärasest ekshaustiivsest süvaanalüüsi mõttest, mis trendimas on.

- DaydreamDiamond
- Ristiisa

Forzelius wrote: Lihtsalt ei saa aru säärasest ekshaustiivsest süvaanalüüsi mõttest, mis trendimas on.
Sõna "väsitav" on ka täiesti olemas veel eesti keeles
Whatever works.
Oi see oli küll tore filmike. Pole pikka aega mõnda nii originaalset filmi vaadanud. Pidev müstika hoidis koguaeg pinget ülevat ja oli niisamuti huvitav jälgida, näitlemine oli väga hea, tubli töö Mäkoonahi poolt ja visuaalselt täiesti viisakas. Tekkis mõte isegi kunagi veel pilk peale visata. Hindeks paneks vist isegi 9/10.
- LiveForThis
- Ristiisa

Vaatasin lõpuks teist korda ka üle. Kui mõningane veider loogika ja kohmakus välja arvata, siis jah, still love it, sest ideed, teostust ja üldpilti mitte ükski konarus rikkuda ei suutnud.
Minu emotsiooniskaala Interstellarit vaadates.
5/5
Minu emotsiooniskaala Interstellarit vaadates.
Spoiler :
Spoiler :
Spoiler :
Spoiler :
5/5
Üks asi mind häiris tohutult.
Kurat ma homme puhanuna pean kogu selle sisu kohta lisa lugema, alustasin filmi vaatamist unisena, kaheldes kas üldse lõpuni vastu pean. Aga nüüd ilmselt vahin voodis veel tükk aega lakke analüüsides just nähtut
Spoiler :
Kurat ma homme puhanuna pean kogu selle sisu kohta lisa lugema, alustasin filmi vaatamist unisena, kaheldes kas üldse lõpuni vastu pean. Aga nüüd ilmselt vahin voodis veel tükk aega lakke analüüsides just nähtut
- DaydreamDiamond
- Ristiisa

Teistkordsel vaatamisel saab mitu punkt juurde. Päris palju asju jäi esimesel korral nägemata/kuulmata/mõtlemata.
Tõuseb ka Nolani filmide edetabelis mitu kohta.
Tõuseb ka Nolani filmide edetabelis mitu kohta.