Anime
Moderator: Meeskond
Hotaru no haka on kindlasti parim anime, mida mu silmad veel näinud on. Sarnase temaatikaga Hadashi no Gen ei jää kaugele maha. Üldiselt eelistan siis reaalsema sisuga animesid, kuid korralikult kokku pandud muinasjutust ka ära ei ütle (ala Miyazaki looming).
Olen proovinud ka neid animeseriaale vaadata aga tavaliselt lõppeb jaks kuskil poole peal, ainuke vist, mis lõpuni sai vaadatud oli Wolf's rain aga see läks ka üle kivide ja kändude, lõpuga jäin siiski rahule.
Proovin siin veel meenutada häid tükke: Metroporisu, Vampire Hunter D (uuem versioon, vanem nägemata), Ninja Scroll ja igast muud paska...
Olen proovinud ka neid animeseriaale vaadata aga tavaliselt lõppeb jaks kuskil poole peal, ainuke vist, mis lõpuni sai vaadatud oli Wolf's rain aga see läks ka üle kivide ja kändude, lõpuga jäin siiski rahule.
Proovin siin veel meenutada häid tükke: Metroporisu, Vampire Hunter D (uuem versioon, vanem nägemata), Ninja Scroll ja igast muud paska...
- Reinuvader Rebane
- Bond, James Bond

noh, mis ma näinud olen.... Howls Moving castle, Princess Mononoke, Castle in the sky, Nausicaa of the valley of the wind, Spirited Away, seda tulikärbeste hauda samuti. üldiselt Ghibli stuudio omi pea kõiki va. Tales of Earthsea mis on seedimatu soust, eelmine aasta käisin mingit actionanimet vaatamas sõpruses ei mäleta mis ta nimi oli...
nähtud ka Paprika... ei mäleta neid kõiki. visuaalselt huvitavamad on siukeste pealkirjadega et ma ei oska neid ära tuua.
üldiselt on loo jutustamine anime puhul tugevam külg kui visuaalne pool. need on minu jaoks suti ebahuvitavad.
ja üldse olen ma nukufilmide fänn rohkem.
nähtud ka Paprika... ei mäleta neid kõiki. visuaalselt huvitavamad on siukeste pealkirjadega et ma ei oska neid ära tuua.
üldiselt on loo jutustamine anime puhul tugevam külg kui visuaalne pool. need on minu jaoks suti ebahuvitavad.
ja üldse olen ma nukufilmide fänn rohkem.
- lostinthemist
- Ristiisa

Kuna ma olen Jaapani fänn, olen ka suhteliselt aktiivne anime vaataja. Mis ma siis näinud olen - Spirited Away, Princess Mononoke, Nausicaa of the Valley of the Wind, The Girl Who Leapt Through Time, Akira (mille Ultimate Edition DVD'd ka oman) jne.
Ma vaatan enamasti rohkem anime seriaale, vaieldamatu lemmik nendest on Death Note, teisel kohal on Code Geass. Anime seriaalidest olen veel näinud Wolf's Rain'i. Siinkohal nimekiri vist ilmselt lõpeb, kuid praegu on vaatamise järjekorras Code Geass'i R2, Final Fantasy Unlimited ja Paranoia Agent.
Ma vaatan enamasti rohkem anime seriaale, vaieldamatu lemmik nendest on Death Note, teisel kohal on Code Geass. Anime seriaalidest olen veel näinud Wolf's Rain'i. Siinkohal nimekiri vist ilmselt lõpeb, kuid praegu on vaatamise järjekorras Code Geass'i R2, Final Fantasy Unlimited ja Paranoia Agent.
Death Note seriaale pole näinud, koomiksid on küll loetud ja filmid vaadatud. Muudest IMDB hinnete ajaloo alusel järgmised (kuigi kindlasti olen ka unustanud mõnele häält anda):
Appleseed, Vexille, Barefoot Gen, Howls Moving Castle, Ghost in the Shell 1 ja 2, Cobwboy Bebop: The Movie, Spirited Away, Vampire Hunter D, Wonderful Days
Samuti on ühes vanemas vaadatud filmide nimekirjas film Lily C.A.T., mida kunagi mingilt saksa telekanalilt vaatasin. See on ka kõik, mida ma sellest mäletan.
Junji Ito loomingut vaataks vist meelsasti ka anime kujul, aga seni on ainult filme tehtud ja nendest olen näinud ainult Uzumakit, mis oli suht ebapiisav versioon algsest mangast. Siiski on tegu vist ühega pareminihinnatud filmidest tema loomingu ekraniseeringute hulgast. Üks animeseriaal Uzumaki või Gyo alusel võiks huvi pakkuda küll.
Uzumaki ise asub siin:
http://pics.livejournal.com/kc_anathema ... y/000664sc
Kuigi paberkujul lugemine on kordades mõnusam, on see loost ülevaate saamiseks üsna hea võimalus.
Appleseed, Vexille, Barefoot Gen, Howls Moving Castle, Ghost in the Shell 1 ja 2, Cobwboy Bebop: The Movie, Spirited Away, Vampire Hunter D, Wonderful Days
Samuti on ühes vanemas vaadatud filmide nimekirjas film Lily C.A.T., mida kunagi mingilt saksa telekanalilt vaatasin. See on ka kõik, mida ma sellest mäletan.
Junji Ito loomingut vaataks vist meelsasti ka anime kujul, aga seni on ainult filme tehtud ja nendest olen näinud ainult Uzumakit, mis oli suht ebapiisav versioon algsest mangast. Siiski on tegu vist ühega pareminihinnatud filmidest tema loomingu ekraniseeringute hulgast. Üks animeseriaal Uzumaki või Gyo alusel võiks huvi pakkuda küll.
Uzumaki ise asub siin:
http://pics.livejournal.com/kc_anathema ... y/000664sc
Kuigi paberkujul lugemine on kordades mõnusam, on see loost ülevaate saamiseks üsna hea võimalus.
Jah, kaasfoorumlased tuletasid meelde veel mõned pärlid. Wonderful Days ja Appleseed olid mõnusad silmakommid, kuid veits kesise looga. Paprika see-eest on võitja mõlemal rindel, hingematvalt kauni pildikeelega ja sügava ja põneva taustalooga. Kindel soovitus!
Endal esialgu veel nägemata, aga seninähtu-kuuldu järgi tasub vist Afro Samuraid ka vaadata. http://www.imdb.com/title/tt0465316/
Afro Samurai on tõesti päris cool, omapärase visuaalse küljega ja post-apokalüptilise maailmaga, kus omavahel samuraimõõkadega ja bazookadega mõõtu võetakse. Omab muidugi anime-seriaalile (olgugi, et 5 episoodi, kui õigesti mäletan) kohaseid vigu nagu näiteks venimine. Afro Samuraile häält pealelugev Samuel L. Jackson muidugi omakorda tõstab cool-faktorit mitme pügala võrra, ega see anime midagi muud pole kui lihtsalt üks laheduse etalon.
Afro Samuraist arvan minagi hästi... RZA theme on kõva, action on väga stiilne, maailm on mõnus blend westernist ja samurailoost (Idee kahest peapaelast on andekas. Esimest kannab nr 1 ja teist kannab nr 2. Nr 1'le saab väljakutse esitada vaid nr 2. Viimase kompetentsi võib, duelli läbi, kahtluse alla seada aga kesiganes.), revenge on just parajalt twisted ja kõik ja kõik. Lõpp vaid pöörab veidi imelikuks - giant swordwielding teddybears, tentacles and sht.