Anu Lamp
Näitleja, tõlk ja paljudele kindlasti tuntud, kui inimene, kes on andnud oma hääle mitmele eesti keelde dubleeritud hollywoodi multifilmile.
Anu lamp õppis esialgu Tartu Ülikoolis filoloogiat, kuna esimesel katselt ei saanud lavakasse sisse. Kuid teisel katselt õnneks õnnestus ja temast sai peale lavakunstikateedri X lennu lõpetamist üks Eesti mainekam näitlejanna. Anu Lamp on töödanud üle kümne aasta Linnateatris, kus ta on oma tööga rõõmustanud hulganisti külastajaid.
Preemiad:
Eesti Teatriliidu A. Lauteri nimeline preemia 1989
Teatrikunsti aastapreemia - parim naisnäitleja 1990 ja 1996
Eesti Teatriliidu A. Kurtna nimeline preemia 1993
Eesti Kultuurikapitali Näitekunsti Sihtkapitali poolt algatatud ühekordne loomestipendium 1995 ja 1997
Vabariikliku teatrifestivali "Draama '96" parima naisnäitleja preemia
Vabariikliku teatrifestivali "Draama '99" parima naisnäitleja preemia kõrvalosa eest
Teatrikunsti aastapreemia - parim kõrvalosatäitja 2000
Aleksander Kurtna nimeline auhind 2002. 2002. aastal esietendunud näidendite "Tõestus", "Kopenhaagen" ja "Pühapäev" eesti keelde tõlkimise ja ja senise kõrgetasemelise ning mahuka tõlkeloomingu eest.
Täielikku tutvustust loe siit.
Anu Lamp
Moderator: Meeskond
- Reinuvader Rebane
- Bond, James Bond

häälega on nii naljakaid lugusid olnud...näiteks kui ma ei tea kes multikale peale lugenud on, ja siis mingil tegelasel on siuke jäme torisev hääl, ja mina küsin et kes see mees on kes seda häält teeb. ja saan kuulda et Anu Lamp. ja siis on seal veel mingi heleda piiksuva häälega tegelane, ja ma kuulen jälle, et Anu Lamp. no misasja. ma ei tunne teda vahel üldse ära...see ju ongi hea.
Reinuvader Rebane wrote:häälega on nii naljakaid lugusid olnud...näiteks kui ma ei tea kes multikale peale lugenud on, ja siis mingil tegelasel on siuke jäme torisev hääl, ja mina küsin et kes see mees on kes seda häält teeb. ja saan kuulda et Anu Lamp. ja siis on seal veel mingi heleda piiksuva häälega tegelane, ja ma kuulen jälle, et Anu Lamp. no misasja. ma ei tunne teda vahel üldse ära...see ju ongi hea.
Kusjuures on küll nii jah:D Ma ei tundunud teda algul jääaja Siidi rollis ära:D
And really bad eggs.. Drink up me hearties yo-ho!:) Savvy?
Re: Anu Lamp
Alles juhtusin siin vaatama sellist lahedat etendust nagu "Palju õnne argipäevaks" https://etv2.err.ee/917723/palju-onne-argipaevaks
Re: Anu Lamp
Chillimar wrote:Alles juhtusin siin vaatama sellist lahedat etendust nagu "Palju õnne argipäevaks" https://etv2.err.ee/917723/palju-onne-argipaevaks
Jap. See endalgi eredalt meeres. Peeter Tammearu teeb ka suurepärase rolli. Tätte ise muidugi selline keskmise Eesti mehe rollis vms.
Päevik | 2021

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker

"What's a knockout like you doing in a computer-generated gin joint like this?" - William T. Riker