Ameerika kummituslugu

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderator: Meeskond

Post Reply
Robert
Ristiisa
Ristiisa

Ameerika kummituslugu

Post by Robert »

Ameerika kummituslugu
An American Haunting

Lugu algab sellest, kuidas John Bell(Donald Sutherland) heidetakse liigkasuvõtmise eest kirikust välja ja tema ohver, küla nõid, lubab Bellile ja tema tütrele(Rachel Hurd-Wood) needuse peale panna. Ei lähe kaua aega mööda, kui Bell hakkab nägema seletamatuid asju ja tütrel tekivad kohutavad õudusunenäod. Algab võitlus tumedate jõududega...

Film põhineb tõestisündinud lool, mis leidis aset 19. sajandi alguses Tennessee osariigis, kohas nimega Red River. Tegu on ainsa juhtumiga, kus on ametlikult märgitud inimese surma põhjuseks vaimud.

Täielikku tutvustust loe siit.
Gamma14
Raevunud härg
Raevunud härg

Post by Gamma14 »

Täielikult ei viitsinud vaadata, jupikaupa klõpsutasin. Ei tundunud eriti õudne.
Inglased teevad ikka paremaid õudukaid. :))
trintsu111
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

Post by trintsu111 »

Täielikult ei viitsinud vaadata, jupikaupa klõpsutasin. Ei tundunud eriti õudne.
Inglased teevad ikka paremaid õudukaid.
inglise filmide juures on kõige mõnusam see inglise aksent :))
seda on kohe palju ilusam kuulata ameerika inglise keelt 8)
Gamma14
Raevunud härg
Raevunud härg

Post by Gamma14 »

Mhmh. Sellega olen küll nõus. Puhast inglise keelt on tore kuulata, see ameeriklaste pläma on suht ära tüüdanud... Hollywood on minu arvates tõeline crap :D
Kas sa "Laskumist" (The Descent) oled näinud? Ülikõva inglise õudukas, soovitan kindlasti vaadata, isegi kui sa pole õudukafänn :)) Head näitlejad, mõnus tekst. Parim film mis ma näinud olen 8)
brixxx
Ristiisa
Ristiisa

Re: Ameerika kummituslugu

Post by brixxx »

Minule see film meeldis. Otsustasin üks hetk, et hakkan vaatama Donald Sutherlandi filme ja pean tunnistama, et see on üks selle näitleja paremaid filme. Kui võtta üldiselt õudusfilme, mis ma olen näinud: on see üks paremaid. ''American Haunting'' filmil on sisu, millest tavaliselt jääb puudu õudukatel nt: ''Saagi'' triloogia.

Üks asi jäi segaseks selles filmis,
Spoiler :
kuidas sai pereisa tekitada selle painaja, tema vaim küll painas tütart, aga vaevalt ta ise tekitas selle. Naine küll ütles, et ta paneb nende pere peale needuse, aga hiljem kui pereisa naise juurde läks, ütles, et pereisa on ise selle tekitanud.

Kokkuvõtvalt oli põnev õudukas, sai näha palju emotsioone ja nähtamatuid jõude. Hindeks annan 10/10, varem ma oleks vähem andnud kuna mind häiris, et
Spoiler :
pereisa sai filmi lõpus surma,
aga kui vaatlen filmi ülevaatlikult, siis ikka 10/10.
Kultuuri Võlu - blogi kultuurist
Techblog - õpetused ja arvustused
Post Reply