Tae gu kgi - sõja vennaskond

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderator: Meeskond

Post Reply
Cochrane
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

Post by Cochrane »

Taegukgi hwinalrimyeo (2004)

Korea sõja taustal toimuv lugu kahest vennast, kes vastu oma tahtmist sõjakeeristesse tõmmatakse. Suurem neist üritab tagada, et neid ei lahutataks ning et vend sõjatandrilt eemal oleks. Selle saavutamiseks on tal vaja aumedal saada. Et selleni jõuda, sooritab ta kaelamurdvaid ülesandeid, näiteks jookseb läbi kuulirahe, et üht Põhja-Korea ohvitseri vangi võtta. Missioonid toovad talle küll au ja kuulsust, kuid algne siht kipub ununema ja ta hakkab sõda nägema kui võimalust saada veelgi kuulsamaks. Noorem vend on selle muutuse pärast mures ning nendevaheline side on kadumas...

Loe täielikku tutvustust siit
Last edited by Cochrane on 28. June 2006, 09:35, edited 1 time in total.
H20H
Eliit

Post by H20H »

Ei ole üldjuhul sõjafilmide fänn, kuid see meistriteos kuulub minu jaoks parimate filmide tippu. Tegu on väga julma ja samal ajal väga kauni ja kurva looga. Sisu lihtsalt paelub esimesest imekuanist avastseenist alates, kuni perfektse lõpustseenini. Peale filmi sai suu ammuli ka lõpputiitrid lõpuni vaadtatud - lihtsalt uskumatult hea asi oli :D 10/10
Gang-pae
Bond, James Bond
Bond, James Bond

Post by Gang-pae »

Eepiliselt melodramaatiline sõjafilm. Soovitan.
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa

Re: Tae gu kgi - sõja vennaskond

Post by lostinthemist »

Kindlasti eelmise dekaadi üks parimaid sõjafilme, ja mitte ainult Aasia kino hulgas, vaid teeb ka mitmele USA sõjafilmile silmad ette. Pärast vaatamist ei uskunud kohe, et see kestis kaks ja pool tundi - aeg lendas nii kiiresti. Selle kohta võib tõesti öelda "eepos." Karakterid on viimse piirini lihvitud, tegelaste arengut oli jube vaadata ja mõjus nii hinge matvalt. Lahingustseenid on tõeliselt väga võimsad ja hästi tehtud. Mõjus nii võõrastavalt ja efektiivselt, et pärast filmi vaatamist ma ei suutnud rohkem kui 10 minutit Battlefield 3 mängida. Kusjuures, ülesehituse poolest meenutas see tõsiselt "Saving Private Ryan"it. Saab julgelt soovitada ka inimestele, kes ei ole üldse tutvunud Aasia kinoga.
Rohkem mul midagi öelda pole, sest eelmised kaks kasutajat on kõik ülejäänud olulise juba ära öelnud. Õudust, julmust ja isegi pisaraid.
10/10

Ei mäleta ka enam, millal ma viimati panin filmile 10/10.
Last edited by lostinthemist on 09. April 2012, 01:55, edited 1 time in total.
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

Post by LiveForThis »

Pärast pikka perioodi on Kang Je-gyu taas tuhast tõusnud ja valmis meisterdanud veelgi ambitsioonikama projekti "My way" http://en.wikipedia.org/wiki/My_Way_(2011_film)

Image
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa

Post by lostinthemist »

Jep, pärast vaatamist uurisin lavastaja loomingut ning märkasin ka, et eelmisel aastal oli ta valmis saanud ühe teise sõjafilmiga. Kindlasti vaatan lähiajal ära.
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Post Reply