Ip Man

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderator: Meeskond

Post Reply
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Ip Man

Post by Rain »

Ip Man
Ip Man (Yip Man) (2008)

See on pooleldi biograafiline film, mis räägib loo Ip Manist - esimesest Wing Chun'i nimelise võitluskunsti meistrist 20. sajandi alguses.

1937. aastal leiab Hiinas aset jaapanlaste invasioon, mille tagajärjel muutub Ip Mani kodulinn Foshan rassistliku ja jõhkra sõja keskpunktiks. Kõik pärislinlased kaotavad oma jõukuse ja linnarahvas mattub vaesusesse, kaasa arvatud ka Ip Man ning tema perekond, kellelt võeti ära nii raha kui ka eluase. Foshani linn on tuntud kui erinevate võitluskunstide pealinnana, mistõttu otsustab jaapanlaste armee kindral Miura näidata Hiina rahvale nende ülevõimu läbi Jaapani võitluskunsti. Vahetpidamata korraldab ta duelle, kuhu ta kutsub söögipoolise eest Hiina võitluskunstide õpetajaid võitlema Jaapani võitluskunsti õpilastega. Vaid väheseid saadab sel duellil edu, kuid peagi astub sinna ringi ka Ip Man, kelle sealne imetlusväärne võit toob talle veelgi suuremat poolehoidu rahva poolt, ent see tekitab suurt huvi tema vastu ka karmikäelises kindralis....

Loe täielikku tutvustust siit
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018

Re: Ip mees

Post by JazZ- »

Ip mees :irw:
Onu nimi oligi Yip Man ja misiganes nime tõlge hiina keelest ka poleks, olen ma üsna kindel, et "mees" see ei ole.
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Re: Ip Man

Post by Rain »

Ah nii, mina asjale nii ei lähenenud. :P
Et mu postitus niisama tühja selgitamise peale ei kuluks, siis annan ühe väikse tagasihoidliku hinde ka. 10/10 Oll' hää film, oll' tõesti.
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Re: Ip Mees

Post by Rasmus »

Mulle meeldis ja 8/10
Post Reply