Inglise patsient
The English Patient
Inglane Almasy (Ralph Fiennes) on rikkast soost pärit kaardimärgistaja, kes kolmekümnendatel saab ülesandeks kaardistada täies ulatuses Sahara kõrb. Kuid Teise Maailmasõja alates tulistatakse ta lennuk alla ning mees saab õnnetusest üliraskeid põletushaavu.
Tundmatu piloodina viiakse Almasy ravile Itaaliasse, kus tema eest hakkab isiklikult hoolt kanda hooldeõde Hana (Juliette Binoche). Kui aga üks mehe perekonnatuttav ta seal haigevoodis ära tunneb, hakkab tema vastasleeri kuulumine avalikuks saama ...
9 Oscarit (parim film, lavastaja, naiskõrvalosa (Juliette Binoche), operaator, kostüümid, kujundus, montaaz, muusika, heli).
Täielikku tutvustust loe siit.
Inglise patsient
Moderator: Meeskond
Ette võib heita ainult filmi pikkust. Oleks saand tublisti lühemalt teha, seejuures midagi kaotamata. Minule täitsa meeldib. Armastusfilm, mis teha. Kellele sellised ei meeldi, hoidku kaugemale. Väga head näitlejatööd, tõesti kohe. Fiennes (hääldatakse fains, kui juhtub huvitama) ja Binoche kandideerisid mõlemad oscarile, kuid jäid kahjuks minu meelest ilma.
- crackhead
- Ristiisa

Daegwynn wrote:Ette võib heita ainult filmi pikkust. Oleks saand tublisti lühemalt teha, seejuures midagi kaotamata. Minule täitsa meeldib. Armastusfilm, mis teha. Kellele sellised ei meeldi, hoidku kaugemale. Väga head näitlejatööd, tõesti kohe. Fiennes (hääldatakse fains, kui juhtub huvitama) ja Binoche kandideerisid mõlemad oscarile, kuid jäid kahjuks minu meelest ilma.
Binoche võitis
Re: Inglise patsient
Ehk on asi minus, aga filmi esimene pool ei haaranud mind üldse kaasa, jäi igavaks ja liiga turvaliseks. Samas filmi teine pool oli super, suurepärased näitlejatööd, intrigeerivad stseenid, kaunid loodusvõtted, hästi kirjutatud stsenaarium ja ilus muusika. Ralph Fiennes mõjus minu jaoks ilmselt oma välimuse tõttu eemaletõukavalt, aga ülejäänud näitlejate ilmumist ootasin huviga, eriti Juliette Binoche'i, Willem Dafoe'd, Colin Firthi ja Kristin Scott Thomas'i. Oleks film umbes 45 minutit lühem ja kompaktsem suutnud olla, läheks ta kindlasti mu lemmikute hulka, aga kahjuks pikkus rikkus tõesti pisut ära.
Film mis õigustab abielurikkumist.
Oli huvitav nukker draama film. Mulle jäid silma kõige enam Ralph Fiennes ja Willem Dafoe (see üks väheseid filme, kus ta mulle meeldib ja mulle tundub, et ka üks väheseid, kus ta ei ole halb tegelane). Ma olen seda filmi näinud kaks korda telekas ja mulle tundub, et kordagi mitte algusest. Ma ei ole näinud filmi ''The Constant Gardener''i, aga see tundub väga sarnane filmile ''The English Patsient''. Mina küll ei mäleta, et filmis mängis Colin Firth.
Hindeks annan 8/10 kuna eriti ei mäleta seda filmi enam, aga mäletan oli huvitav nukker draama. Paraku seda abiellu rikumist ma ei mäleta.
Spoiler :
Hindeks annan 8/10 kuna eriti ei mäleta seda filmi enam, aga mäletan oli huvitav nukker draama. Paraku seda abiellu rikumist ma ei mäleta.